förlossningsberättelse

Isabell Ottolina Edström ! 09-08-20 kl. 02.45

Allt började klockan nio på morgonen onsdag den 19 augusti, jag vaknade av att jag hade som stark "mensvärk" som kom och gick då med en kvarts mellanrum. Gubben sov fortfarande då, allt efter tiden gick blev de intensivare.

klockan tio vaknade gubben och märkte att jag hade ont, då med 10 minuters mellanrum. han fråga mig om de va värkarna som satt igång och jag sa jag vet inte, har ju inget att jämföra med men jag tror de, han va sanbb och skicka sms till sin syster och mamma att dom skulle vara beredd för att de trolistvis va pågång nu. allt eftersom kände jag att de är nog dax idag, så jag ringde förlossningen och sa som de va och dom sa till mig att jag kunde ta ett gram alvedon och bada i varmt vatten, och jag skulle tänka på att ingen kan göra så att smärtan försvinner så jag skulle ta de lugnt och andas igenom dom.

sagt och gjort klockan elva låg jag i badet efter att ha tagit ett gram alvedon, låg till halv tolv sen klev jag upp och torkade mig, daniel värmde en panpizza åt mig eftersom jag inte hade ätit nått, sen pratade han med sin syster och bestämde att hon skulle komma hit, nu var de sju minuter mellan varje värk.

när sofie kommer så va klockan ett halv två och vi satt här och pratade och jag andades mig igenom varje värk som kom allt tätare och tätare, gubben fråga om vi inte skulle åka in men jag tyckte vi kunde vänta ett tag, ringde förlossningen igen och berättade att de va tätare nu och som antecknade och va välkommen när jag ville.

när klockan va starx före tre så då tyckte daniel att vi skulle åka då de fyra till fem minuters mellanrum och jag sa okey vi åker väl då. så jag gick på toa innan vi skulle åka och då gick slemproppen. så vi tog med en handuk i bilen som jag kunde sitta på ifall vattnet skulle komma. klockan kvart över tre då va vi inne och dom koppla upp mig på en ctg maskin och kollar sen hur mycke jag va öppen, va då öppen 2cm. dom sa till mig att jag va duktig att andas och jag skulle få hoppa i plurret som barnmorskan sa.

jag hade ju uppgett till min bm att jag gillar att bada och att de har en lugnande verkan på mig så då skulle jag få göra de på förlossningen också, så da va de dax att ta av kläder och bada i ett varmt bad.

kvart över fyra hoppade jag ner i vattnet och tio över fem kopplade dom lustgas till badet då värkarna började bli väldigt starka.

tjugo över sex klev jag ur badet och dom koppla upp mig på en ctg igen och allt va bra och tio i sju fick jag kliva ner i badet igen med lustgas,

halv nio ber jag om eda så då kommer narkosläkaren och pratar med mig och frågar om min sjukdom och så men jag va lite surrig i huvudet då han prata med mig men daniel fanns ju där, dom tar hål på vattnet,

halv tio har jag fått min eda, men vill ändå ha lustgas och kvart över tio har jag fått god effekt på min eda,

tjugo i tolv ökar dom blandningen på lustgasen och jag börjar tycka att de är jobbigt efter alla dessa timmar,

tjugo över ett var jag öppen 10cm och klockan tio över två satt krystvärkarna igång och jag tog i och krysta för kung och fosterland daniel fick hålla lustgasen åt mig,

och torsdag den 20 augusti 02.45 kom lilla Isabell ut och upp på min mage som en liten slemklump som strax började skrika.. lyckan var överväldigad, daniel talade om för mig att de va en tjej men jag trodde honom inte riktigt för jag trodde de va en pojke, så han kolla en gång till och de va en flicka!!!!!

fem minuter senare var moderkakan ute också.. inga bristningar eller nått sånt, allt gick kanon och världens finaste flicka kom till världen med lycka,

hon sög på engång med rätt sugteknink på båda brösten. sen va de dax för vägning och mätning hon var 51cm och vägde 3758g,

sen fick en stolt pappa klä sin lilla tös för första gången och jag fick duscha.

sen satt jag mest och kollade på henne hela morgonen. vi blev kvar ett dygn på sjukhuset för att de kändes bra att stanna en natt efter hon kom, men på fredag åkte vi hem. daniel var ett starkt stöd. så lugn och bra att ha vid sin sida..


Din åsikt

Klottra här:

Vem äru?:
I'll be back!

Kontaktadess: (publiceras ej)

Din blogg:

Åsikt:

Trackback
RSS 2.0