solens positiva strålar!

ja solen har en underbar verkan på mig.. va nog bra av mig att planera bebis i slutet på sommaren för då är jag lycklig största delen av graviditeten!! finns inget som slår en underbar sommardag!

jag och gubben har pratat ut, vi ska tänka på vad vi säger och hur vi är mot varandra.. för vi vill verkligen inte att de ska gå åt fel håll de här.. vi älskar ju varandra så stort. men mina hormoner kan vara jobbiga att ha att göra med ibland även för mig..
vi ha iaf varit fina mot varandra nu sen vi prata ut..  pussas lite extra( vilket kan behövas ) =) åh jag älskar min daniel de kan ingen ta ifrån mig någonsin..

igår va en vacker dag. daniel ringde och väkte mig för han sov hos bitte och kenneth fredag till lördag för jag va barnvakt i stan och daniel och dom gick och la sig före innan jag åkte hem så då fick han ligga kvar där.. men han ringde och väkte mig och sa att vi skulle uträtta lite saker med bitte och kenneth..  så jag klev upp och duscha så man lukta lite gott, bäddade sängen öppnade balkongen och märkte att de va VARMT!!!! och solen lyste.. så va gjorde jag då.. jo tog på en KLÄNNING!!=) sen kom dom och hämtade mig och vi åkte till kvissleby och tog en korv med bröd, sen på NT bygg i nolby för kenneth skulle ha nått till sin båt som han och daniel ha fixa med ett tag nu.. efter alla ärenden kom kenneth åter igen med en good idé.. om att åka ner till sakatan, för dom öppnade igår. så vi åkte dit och satt ute vid vattnet och njööööt av en kall öl (dock en lättöl för mig :D ) sen bar de av till affären och handla lite för vi hade bestämt oss för att grilla.. och jag hade fått beställning om att göra min potatis sallad :D så vi handlade de som behövdes och gubben köpte mig en glass=) sen åkte vi till råna !=) daniel och kenneth hade vare på bolaget och min söta älskling hade köpt alkoholfria öl åt mig och en flaska alkoholfritt vin. så jag satt i solen med en kall alkoholfri öl och njööt medans gubben sprang runt i shorts och putsade på båten, (så jag hade fin utsikt åxå..) :D efter ett tag blev de så varmt så jag slängde ner mig i bitte och kenneths pool som de va så lite vatten i så de knappt täckte benen då jag satt.. hehe men de gick att blaska av sig.. sen gick jag in och gjorde i ordning min potatis sallad. och ställde den i kylen så den fick goa till sig! när jag sen kom ut så hade kenneth tagit fram en hängmatta åt mig som jag la mig i.. åååh va skönt de va..
sen startade vi grillen och grillade fläskfilé. de blev suuper gott och till de tog jag ett glas kallt vitt alkoholfritt vin.. och de va faktiskt riktigt gott.. =) min potatissallad blev lyckad iaf!=) kenneth blev super imponerad av den!=) sa flera ggr åh va god, åh så sommrig, den här måste jag göra, åh vilken god potatis sallad=) så jag antar att jag lyckade.. sen satt vi ute till solen inte syndes mer och spelade yatzzy :D kgud va längesen man spela de men de va ju roligt!!=)

igår ringde en projektansvarig till gubben och sa att han börjar jobba på måndag!=) på samma ställe som sist!! vilken kännsla innom mig.. allt bara rammla på plats och vi kommer få de bra.. guuuud så skönt att veta att vi kommer klara oss..

så på tisdag kan inte gubben följa med till barnmorskan, även om både han och jag vill de så kan han inte ta ledigt andra dagen han får jobba på en månad för att följa iog och mäta magen.. men men jag överlever nog:D

ja i förrgår kväll kom ju min familj till sverige och sen dess ha de vare superväder! kanske dom som tog med lite thai sol =) för att dom stackarna inte skulle frysa ihjäl..:D nu är dom äntligen i sverige.

nu hajag bestämt mig.. på tisdag blir de frissan kl 13.00 klippa och färga.. =)

ja jag fick föresten inte ut nått på försäkringen om dom inte få tag i vem som sprungit över min bil.. jaja. men men.. '
va till min bilmek i onsdags och vi konstaterade att jag kört lite väl för mycke på denna kamrem och skulle behöva byta olja och oljefilter och luftfilter och ja allt som hör till en servic.. och de måste göras. så där rök 3500 pga av kamremen blev de dyrare.. så jag ska lämna in den näst nästa vecka..

nu sitter jag och fundera om jag ska in och pussa på gubben och fråga om han ska kliva upp.. jag ha vare vaken ett tag nu jag för jag vaknar av mina sendrag hela tiden och tillslut tröttnar jag och kliver upp.. vi ska åka och handla lite idag medans vi ha lite pengar kvar så vi har mat.. sen ska vi till råna och daneil ska väl fortsätta hjälpa kenneth med båten sen tyckte kenneth att vi kunde äta potatis sallad =) och rostbiff.. blev så mycke sallad kvar från igår för jag gjorde en hel stoor kastrull med potatis sallad..

ja idag är de morsdag åxå! grattis alla mödrar jag har. min kära mor, min gudmor, min svärmor.. hehe ja alla!!=) tänker en extra gång på er idag..

nej nu ska jag pussa gubben min och se hur denna dag slutar. kan inte bli annat än bra med denna sol:) puss på er alla


jobbiga liv...

ja detta liv kanske inte är så enkelt alla gånger..

jag är inte som jag brukar, jag vet att jag säger dumma saker, bråkar om oviktiga saker och gråter och gnäller var och varannan dag, vet inte riktigt hur jag ska tygla allt.. och jag kan absolut inte jämföra mig med andra för ingen tänker, tycker eller är precis som jag. men jag kan förstå att gubben ha de inte lätt me mig nu, han säger att han vet inte va han ska göra och vad han än gör blir de fel och han får sig en skopa.. men jag blir irriterad på folk som pratar som att detta är hans fel, han är dålig, han är si han är så.. han ska göra si han ska göra så, han ska han ska, han är han är.. de gör inte min inställning bättre.. men jag VET att jag orsakar dessa tjafs och bråk till 99% av gångerna. och de är ingen annan som vet hur daniel verkligen försöker, anstränger sig, och hur dåligt han faktiskt mår.. men jag påverkas även av vad alla andra säger och då får även jag en sämre inställning.. ja nu är jag inte hemma iaf, jag och daniel har de inte så bra och vi behöver andas från varandra.. men de är inge tragiskt eller så som hänt och de är ingen tragedi, vi behöver bara andrum! mest han tro jag..

ja iaf så är jag sjukskriver till 50% nu iaf fram till 18 juni. då får vi hoppas jag får ut havandeskapsenningen..
och de med inkomseten, de kommer säkert lösa sig..

snart är mamma hemma iaf.. åh så skönt..

nej nu vetjag inte va jag ska skriva mer för idag.. ha de bra alla !!!!

ångest och oro..

god morgon alla läsare! nu sitter jag här vid datan och ha läst igenom en massa bloggar.. ska snart iväg till jobbet jag.. ska jobba för kerstin idag. 7 - 17..

idag ska jag ringa en massa samtal.

* tandläkarn för att kolla då mina syskon hade tid där..

* löner och pension för att kolla hur många timmar/dagar jag jobbar förra året och be henne räkna ut en genomsnittlig månadslön på mig skriva under och skicka till mig..

* ringa sjukgymnast och läkare för mina ryggbesvär, ska kanske tala om mina fruktansvärda sammandragningar..

* ringa facket och tala om att de blev ingen anställning..

* ringa försäkringsbolaget, om min bil.. gjorde polisanmälan i torsdagsmorse.. de är nå "snorungar" som sprungit, hoppas och sparkat på min bill.. så ska ringa försäkringsbolaget och se vad dom säger..

* ska ringa mamma tro jag.. fråga hur jag ska göra med hennes räkningar och be henne köpa med sig (kopiko) en godissort som bitte och kenneth ville ha och mamma får självklart pengar då hon kommer hit.. de finns på seven eleven, eller nån snusbutik på koh lanta.. hårda kaffe karameller.. 


har även börja fått ångest
och en ständig oro i kroppen.. hur faan ska de bli med allt.. daniel får ju inte tag i nå jobb och om de är nått han kan söka så ska han ha körkort så då hör dom inte av sig.. jag blir galen.. jag ha ju nu inge sommarjobb och vet inte om jag får ut havandeskapspenningen. för försäkringskassan är tydligen hårdare än allt nu.. och v a ska jag göra då jag inte kan jobba då.. herre gud jag rammlar hemma hos pensionärerna och om dom ligger på golvet så kan jag inte lyfta upp dom, orkar inte handla eller knappt städa längre hemma hos folk.. så ska man kunna jobba dåp.. och va ska vi leva av.. vi aksnek står här i sommar utan ett enda öre.. ska vi bo på gatan?? hur ska vi ha råd med räkningar.. ??? jag har ett ständigt tryck över bröstet, vill bara gråta och har nästan hela tiden ont i magen och svårt att andas.. jag vet inte va jag ska ta mig till.. om jag inte får ut penningen så vet jag inte va vi gör... har lust att bara gå under.. inge roligt att vara gravid och ha den här oron, ångesten och sammtidigt vara stor och tung och ha sammandragningar, ont i ryggen, dommningar i händer och jaa allt jävelskap.. moch man är ju trött av bara graviditeten men de här tar kål på mig.. och jag antar att bebben inte mår bra då jag känner såhär.. 

sen vill alla att jag ska åka hit och åka dit. ställa upp hit och ställa upp dit.. fan jag vill bara gråta orkar inte ens vara med mina vänner knappt.. har inte råd att ha kvar bilen tro jag.. om inte annat så ha jag inte råd att åka nånstans med den, knappt till jobbet.. USCH!!!! denna situatuon trodde jag aldrig att vi skulle hamna i... vad gör man.. vänta vänta vänta på alla dessa papper som ska fyllas i till dö dagar och sen får man en dröööös med papper om avslag från alla jävla håll.. 

jaja nu måste jag ta mig igenom detta arbetspass så jag få nån krona i juni.. hej svejs på er!!!!!


 


GRATTIS UNDERBARA MAMMA!!

vad är de för en dag? vad är de för en dag? de är ingen vanlig dag, för de är mammas födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!!!vackrast i världen!!

ALAVIO!!! TUMME TUMME TUMME TUMME TUMME TUMME  :D :D

ja idag min mamma ett år äldre!!
grattis i massor..
tänker på dig, vill bara ge dig en kram.. men snart.. snart.... snart.....
daniel skickar också en massa grattiskramar till dig =)
persikan hälsar grattis till sin mormor=)

sommar..

längtar så till i sommar då man kan njuta av värme, bada, goda saker, nyklippt gräs, härligt sällskap.. sena bastukvällar och grillning..

har hitta några bilder från sköna böle. ni som inte vet va jag pratar om hela tiden ska få se iaf. mysiga kvällar och dagar och har man tur får man höra denna visa på gitarr om farbror mats kommer på besök =) .
 

                         

mycke midsommar bilder då gammla midsommarstången åker ner sen byggs de upp en ny, midsommardansen och firandet med böle - hoo.. en kvällsdans på den trasiga alltanen=) åh va härligt snart är de hög sommar och man kan ha klänning varje dag och gå barfota i gräset, och kolla in sötungarna man kan ju längta ihjäl sig efter dom. moa och vickis. guud va ni ska få kramar!!! :D:D


sammandragningar och jobbiga nätter

hej och hopp.. va nån dag sen jag skrev igen men så blir de ibland :P

i helgen ha jag jobba en massa skulle ju även ha jobba till tolv på söndagen men jag fick fortsätta till fem för de är mycke folk som är sjuka nu. ser ut som de kommer bli mer i veckan också vi får se. igår ville dom att jag skulle stanna och jobba 3 och en halv timme för dom fick inte ihop de men jag va påväg till pappa då och skulle hjälpa han att handla så de gick inte.. får se om dom ringer och väcker mig imorgon bitti och torsdag antar jag att jag ska jobba för då är de även en röddag.. ja bra me jobb men allt tar emot som attan nu..

igår då jag va hos pappa och hade handla, skulle in med varor i frysen då fick jag en sammandragning som hette duga.. jäklar va de kan göra ont.. trodde nästan att den va påväg ut, och de tröck ner mot underlivet och rumpan så jag va tvungen att sätta mig ner.,. men om de gör ont hur ska de inte kännas då den verkligen tänker komma ut då..
har prata me barnmorska om de och fick till svar att de är kroppens sätt att säga ifrån och att jag ska ta de lugnt..
sen när jag kom hem och la mig i soffan så tro jag ryggen höll på att gå av.... men men de går över.. "den ständiga tanken"

nu börjar de märkas att jag verkligen är med barn.. sammandragningar, ryggbesvär, svettningar,  kissnödig i ett kör, vätskefyllda fötter som gör ont då jag jobbat, läkande bröst, tröttheten. den tar nog rekord, jag hör inte ens väckarklockan på morgonen, daniel har jätte svårt att väcka mig..

nätterna är jobbiga.. jag ha aldrig varit särskilt varm av mig, alltid frusen och vill att daniel ska värma mig.. men nu.. herre gud så jag svettas, mest på nätterna men även på dagarna, inatt fick jag gå upp och sätta mig på balkongen och svalka av mig. känns som de ångar av mig.. jag vaknar av att jag är alldeles varm och svettig och har pölar bredvid mig ( från brösten) och kissnödig, så jag klivert upp tar på mig en bh med ilägg( de är inte bekvämt att sova med bh) men de hjälper inte mycke för då jag lägger mig på sidan och ska sova igen så blir lixom de börst man inte ligger på tillplattat och åker ur bh:n och läker ändå!!! men men.. ska köpa en mjuk bh utan byglar nu snart. då kanske dom ligger på plats..

bebis sparkar hårdare och hårdare.. ibland gör de nästan ont..

jag ha en fråga som jag hoppas nån läsare kan svara på.. jag har blivit jätte mörk under armarna, ser ut nästan som jag är jätte hårig men de är jag inte, utan de är bara mörka "fläckar" ha haft dom länge nu.., trodde de va deon men jag ha bytt två ggr sen dess och de försvninner inte.. samma mörka färg som jag fått på bröstvårtorna och upp på brösten. kan kanske svara varför de blir så??

igår då jag kom hem så tog jag ett fotbad och filade fötterna så gott de gick sen smörjde daniel dom med en fotsalva.. ååh va de va skönt.. mina tår börjar se ut som prinskorvar. hehe..

idag ha jag vare ledig så jag tyckte att de va en ypperlig dag för att umgås lite med maria.. så jag klev upp och gjorde mig i ordning sen åkte hon och jag ut på birsta.. hehe ovanligt.. men vi va black båda två så de blev inge köp men hon och jag är lika galen i att bara gå och kolla och prova.. vi kan verkligen gå där hela dan och inte märka att tiden rinner ifrån oss.. tänk om man vorde miljonär.. hehe då skulle inte jag ha plats att bo för alla mina kläder :D haha.. men vi hade trevligt..

nu ha jag nyss ätit middag och satt mig i soffan.. skönt att sitta ner :)

igår så kände jag för första gången i år doften av nyklippt gräs... ååååh så de luktar gott.. vill bara ligga på en gräsmatta med en goood loka lite jorgubbar och sola.. i BÖLE!! :D:D:D med mamma och janne och barnen och allt annat trevligt folk som böle innebär!! saknar alla.. men snart..... snart...... så ses vi!!!!! =)

nej nu ska jag kolla lite på tv.. kraaaaaaam på er alla!!!


jobb.

idag ha jag jobba.. 7 - 12, ha nu vare hemma nån timme men de känns som en timme. när jag kom hem så gick jag på toan direkt och putsade!!!! bort med baciller. massa medlel och en ny trasa skurade jag toan från topp till tå. sen gick jag lös på gubbens sängbord med en annan ny trasa och sedan köksbordet och byrån i sovrummet, dörrhandtagen och rumsbordet, sen gjorde jag lite mat. hamburgare och strips, sen diskade jag som en galning allt jag hitta och allt daniel tagit i tro jag och sen bäddade jag rent i sängen.. vill verkligen inte ha denna sjuka!! jag kommer få sota sen för att jag gjort så mycke idag och daniel kan ju inte hjälpa mig nu heller då han ligger som han gör..

och nu ska jag snart iväg för att jobba kvällen..

imorgon jobbar jag hela dan. 7 - 17..

jag börjar må illa...... men de förtränger jag in i de sista..

persikan sparkar på som vanligt, idag ha jag haft ett tryck ner i underlivet.. känns lite obehagligt.. men de har gått över nu..

nej nu orkar jag inte dkriva mer måste vila innan nästa arbetspass börjar.. '

ska dricka lite också känner mig så himla törstig idag..

på återseende!!!

peppar peppar..

jag hoppas jag inte åker på denna sjuka som min marl lider av just nu.. men än så länge känner jag inget.

ni kanske hört om tippset att äta hela vitpepparkorn, då ska man klara sig.. men jag kan inte äta de för persikan gjorde uppror då!! vill inte alls ha vitpeppar. så jag får bara hålla tummarna istället.

jag som dammtorkade i två timmar igår, hör "faktiskt" inte till vanligheten att de tar sån tid att dammtorka en tvåa, men jag tog verkligen överallt där man kanske inte brukar dammtorka, runt dörrkarmar, på dörrar, lister, takfläkten, lampknappar, alla lampor, skåpluckor.. ja överallt.. de luktade så gott då jag for på jobbet, till skillnad från nu..  och gud så smutsigt de va här och där. torkade alla peglar och glasrutor också, skulle dammsuga och skura idag men de får vänta tills sjukstugan är över.. daniel hjälper ju såklart också till så inte jag ska vara helt färdig i ryggen sen..  

vi har bestämt oss nu att de blir ingen flyttning förns nästa vår.. då bebben är lite större och vi kanske vet hur de ligger till med ekonomin och hittar rätt ställe.. vill inte panikflytta för att sen måsta flytta igen.. så vi lägger de på hyllan ett tag och koncentrerar oss på att planera för persikans komst. hur vi ska möblera, och jag tänker frächa upp här hemma, fondvägg i sovrummet och måla om garderobsdörrarna, måla en vägg ovanför spisen i köket och sandpappra skåpluckor och måla på dom och byta knoppar, byta färg i badrummet på duschdraperi, handukkar och matta, så man trivs bättre. och sen ska vi rensa ur förådet så vi kan låsa in barnvagnen där. för då kan man gå in bakvägen och ställa den direkt i förådet och låsa in den och sen bära bara bebis upp för trapporna, och ska man tvätta så har vi ju en bärsele nu.. så allt löser sig.,. jag frågade gubben va han tyckte om vi bara skulle flytta för att komma härifrån och sen flytta igen, för bebis tar ju inte så mycke plats de första månaderna.. då sa han.. jag kan bo varsom hellst jag bara du trivs,

så då bestämde jag eftersom att vi har bra hyra här att vi blir kvar här ett tag till när de ändå är så ostadigt med pengar, så frächar jag upp här så trivs jag lite bättre.. för jag tro ändå att bor man i lägenhet så kommer man aldrig ha perfekta grannar.. börjar de bli för oroligt så går jag bara dit och visar vart skåpet ska stå..  ska höra med noreken om dom vill betala materialet eller göra jobbet:P  hoppas dom går med på nått.. =) nu är jag i göra om tagen. sen vill jag ha upp spjälsäng och bädda den. köpa en byrå till hallen som jag ska ha bebiskläder i, den ska jag köpa ett uppblåstbart skötbord/ eller om de finns madrass, fick tipps av svägerska att jysk hade bra, för jag vet precis vart jag ska göra plats för de.. de blir i köket men de kommer bli bra. för de är en bänk där som aldrig används annat än till skrot och under är de liksom en öppning där man kan ställa sophink. ja de kommer bli bra då jag är klar..

nu har vi typ allt inför bebis komst, vi har

*spjälsäng (ska bara köpa sängkläder och skydd som är runt sängen)
*babysit
*bilstol
*gåstol
*hoppgunga
*baby gym
*bärsele
*sängmobil
*sänghimmel
*badstol
*matstol
*bröstpump
*en massa kläder
*vagnen ska vi få

känns skönt!=) tack alla som varit snäll och gett oss eller sålt till bra pris. tack för de..

ne nu ska nog jag äta lite mat jag. blir att äta själv idag för gubben vill inte ha, de förstår jag men jag ska fylla på hans blåbärssoppa glas. jag äter makkaroner och stekt korv idag.. 

på återseende!!! =)  

magsjuka :(

ja här är de magsjuka. daniel ha kräkts sen han gick och la sig igår.. hinner somna sen är de bara kräkas igen. stackarn! inte mycke sömn inatt inte. måste tömma hinkar och vädra, för magsjuka luktar inte mumma..

vi som skulle bjuda på middag idag.. är de inte typiskt..
vid tio i morse va de bara för mig att åka på affären och köpa blåbärssoppa, dricka sen nässpray och skulle köpa kol tabletter men de räkte pengarna inte till så de får vi klara oss utan.. men nu finns flytande föda hemma som han kan få i sig som inte är så jobbig att spy upp.. usch.... bara han kräks känns de som jag ska gö de med bara för de låter och luktar så illa.. persikan vaknar till varjegång han kräks. känner väl på sig att pappa mår jätte dåligt..

jag tycker så synd om han. de är inte roligt med magsjuka. man är så hjälplös. han kräks med en, en och en halv timmes mellanrum.. jag gav han nyss en tablett jag köpte i egypten sist jag va dit som heter vomistop. får se om de hjälper lite.. kan alltid hoppas..

igårkväll jobbade jag men efter jobbet hyrde jag och maria en jätte bra film som vi satt här och kollade på.. daniel såg slutet han med. hehe de va en liten flicka med i filmen eller liten, hon va kanske 11-12 som började fråga sin mammas kompis om sex och tamponger och vikten.. sånt där som små tjejer kan undra över. då sa daniel.. vi ska ha en pojk va?!=) hehe.. jag sa nej en dotter blir bra så får du förklara sånt som sex och tamponger, hur man gör och hur de ska kännas.. haha.. vet inte om han gillade den idén. haha..  maria fick iaf sig en redig spark på handen igår.. roligt då folk kan känna för jag känner hur väl som hellst men så fort daniel eller nån annan tittar eller tar på magen ja då ger den upp och blir blixt stilla.. =) så de va roligt att den sparka just henne på handen..

nej nu måste jag ta hand om gubben.. för nu kräks han igen.. ja nu får man öva sin "mamma roll"  :) 

skriver kanske mer sen om inte jag också ligger där snart.. 
 

ny design..

ja som ni ser har jag ny design på bloggen.. mycke roligare nu=)
de är lundbergm.blogg.se (malin) som hjälpt mig.. tack tack.. 

igår va jag och gubben till skönsmon för vi skulle kolla på en lägenhet igen via mitthem.. 
denna gång gick de inte heller så bra.. först stod vi i fel port men han som skulle visa svarade inte då vi ringde till honom och undra varför de inte kom nån men efter en stund kom en kvinna som bodde i den trappen som vi fråga om hon visste vilken lägenhet som va till uthyrning men de visade sig att vi stod i fel port.. så vi gick till nästa länga, och där var de för jag kände igen namnet på tavlan från mannen jag pratat med och bestämmt träff med.. men vi ringde igen men inge svar, så vi bestämde oss för att ta hissen upp och plinga på. efter andra rigningen så öppnar en kvinna i 40 års åldern i stringtrosor, med hår som vällde ut både här och där..
daniel sa:
 -hejsan vi skulle på en visning av den här lägenheten här idag.  
hon svara:
 -kan ni komma tillbaka på eftermiddagen'
jag svara:'
 -men klockan är sju på kvällen

hon såg mer än full/bakis och trött ut och urblåst svarar hon:
 -jag mena på förmiddagen.......................................imorgon.... han är inte så pigg idag..

jaja sa jag och daniel och gick därifrån.

de lilla vi såg in i lägenheten så var de vinterdäck över allt och innedörrar som va avhängda från sin plats och stod lite hur som hellst.. såg ut som en riktig *......* kvart.. hmmm.,. 

ja så den blev de inte heller.. bara tok hela tiden. den ena värre än den andra..

igår morse så jobbade jag men jag orkade inte göra frukost så jag svängde in på macken och köpte risifrutti. där jobbar en kille som jag pratat med ibland, vet inte hur vi ha kommit in på de, tro de ha med att jag fick ny bil att göra som jag berätta att mamma flyttat till thailand. efter de har han fråga varje gång jag sett han hur de går för mamma. ganska roligt faktiskt. att folk utifrån är så nyfiken. men iaf.. igår då jag handlade av honom så fråga han om inte mamma hade en hemsida man kunde kolla på så då skrev jag ner mammas blogg på baksidan av ett kvitto=) så nu har jag värvat en till läsare till mammas blogg=) 

idag kom de in en tjej på jobbet som jobbar i en annan grupp än jag brukar jag brukar göra, hon sa hej madde vill du ha en matstol? en matstol? sa jag jaa tack va snällt.. ja jag har sen här nu i bilen sa hon så jag kan hämta den på en gång. så hon gick och hämta den.. åh gud va fin den va. i trä, och man kan fälla isär den så de blir en liten stol med ett bord till så barnet kan sitta och kladda och leka själv:) i låg höjd.. suuper fin..
minns inte va hon hette först jag fick den av men sen på em rammlade paletten ner.. hon heter ju jeanette och va ihop med min bror då dom gick på högstadiet. hehe då dom va ihop fick jag tio klubbor och en nalle av henne då jag fyllde år. de minns jag så väl... haha ja va världen är liten.. tack till henne iaf..

idag har jag jobba halva dan sen va vi till bror och hans familj på middag.. både gott och trevligt, för inte tala om snorpussarna av lilla affe:D hehe goo unge.. 

på fredag ska jag bjuda hit pappa, håkan och kerstin på middag=) trevligt trevligt... 

imorgon jobbar jag kvällen sen är jag ledig fredag men då ha jag annat att stå i och på lördag jobbar jag delad tur sen jobbar jag till tolv på sön.. :)

nej nu ska jag slöa i soffan innan de är dax att krypa ner =)

tjiiiiing på er alla.. KOMMENTERA GÄRNA!

jag ska bli mamma!!!

idag mår jag bätte men fortfarande lite illa.. men men de är man ju van sen de tre första graviditets månaderna..

sitter och tänker ofta nu att jag verkligen ska ha barn! :D
känns konstigt men underbart.. "persikan" visar verkligen att den lever där inne nu..
den sparkar och sparkar (hela magen hoppar på mig titt som tätt :D ) mitt barn.....
undra hur åren kommer se ut från nu.. hur kommer de lilla livet vara? jag tror de kommer bli en tjurskalle !hehe
med tanke på att jag och gubben är envis och tjurig båda två..
jag undrar hur mycke hår kommer den ha?, vilken ögonfärg?, vilken näsa?, (pärnäsa såklart) fötter?, häner? och jaaa. guud va man längtar nu.. tänk att vi ska ha en liten bredvid oss i sängen att snusa på.. åååhhh..

min rygg gör ont, har dommningar i händerna och för att inte tala om de sendrag jag har i benen på nätterna.. fyy de är inte alls kul.. de gör så fruktansvärt ont!!! men de är de värt :P ja brösten läker bara mer och mer..
inte kul att inte kunna sova utan bh på ett lååångt tag.. jag är ju van att sova helt utan.. men men en vanesak kanske?

men vi kommer nog inte hinna flytta innan knoddo kommer så jag ha lega inatt och tänkt på lösningar hur vi ska göra med skötbord. och klädförvaringn och sängplats.. de löser sig nog.. jag vill inte bara flytta för att flytta heller för då måste vi ju flytta igen sen.. känns inge bra.. kan man lika gärna stanna här tills rätt läge kommer..

undra hur jag kommer bli som mamma?!=) och daniel som pappa?! och vi tillsammans som föräldrar..
mamma madeleine och pappa daniel.. ojoj. snart får man svar på de.. =9
jag hoppas "persikan" kommer vara lika snäll som jag va då jag va liten=) men bara för de får jag väl en liten pigg tjurig envis liten bäs.=) meeen jag vill snusa nu..

nej nu ska jag klä på mig sen ska jag ringa löne om arbetsgivarintyg och sen ska jag ringa min läkare Dr helminiak om läkarintyg. sen ska jag hämta ett paket på posten. sen kanske jag åker till mormor och tvättar nån maskin för deras stuga brukar oftast vara ledig..

nej nu ska mamma madde göra lite nytta..

kraaaaam på er alla!!!

sjuk och hungrig..

ja idag skulle jag ha jobba till tolv igentligen men, inatt har jag mått så illa och sprungit upp och ner på toa..
är de kanske pencelinet som gör de? ja dåligt ha jag mått iaf..

ringde jobbet och sjukanmälde mig sen somnade jag för jag hade inte sovit ett dugg inatt, jag somnade iaf och sov till tre.. hmm. inte bra att sova bort hela dan men de är de bästa man kan göra då man inte mår bra..
vaknade och sa åt gubben att beställa pizza.. för som många vet som känner mig att då jag är sjuk (magsjuk) är jag ständigt hungrig, så han beställde en stor flottig pizza till mig.. mm va gott. och pizzasallad till de..
efter de gjorde jag iordning lite räkchips. och kollade en massa roliga program på tv..
sen slog de mig att jag ha ju chockladpudding hemma.. mmmm.. mumma så jag vispade ihop lite sånt..

nu är klockan sju och jag ha nyss bada och jag funderar på att kanske dricka en kopp te och äta hårdbrödsmörgås med makrill=)
snart är de ju wipeout.. tycker de är rätt underhållande:P

idag fyller moser år. hade tänkt åka till henne men eftersom jag inte mår bra så blev de inge av med de..

gud vad tiden rinner iväg fort.. den 29 maj har jag och gubben varit ilag i ett år igen. och de är över fyra år sen vi träffades och blev förälskade.. ja guud va fort de går..

igår va jag hem till hanninen en sväng vi såg kärleksfilm.. och jag böla (som vanligt) meen guud så bra den va.. dagboken hette den..längesen jag såg sån fin film..

snart kommer mamma och resten av familjen hem också!!!! *LÄNGTA*!!!!!!!!!!

skriverier

idag tog jag mig en sovmorgon... sov till 11.00 skönt de. ha sovit 12 timmar tro jag.
daniel han låg bredvid mig och läste bok hela natten, han släkte lampan vid fem nångång tro jag.

jag klev upp själv i lugn och ro, rostade lite bröd, gjorde oboy och tog min pencelinkur och dagens dos av blutsaft och i min morgonrock gick jag och kolla posten då hade jag fått sundsvalls tidning:) så då kunde jag läsa den i lugn och ro själv medans jag njöt av frukost.

efter de så pratade jag med facket om hur jag ska göra med de här med pengar och allt.. för de strular mycket nu och de är inte roligt.. de tär på mig.. jag kan inte leva på 5000 i månaden. hon sa att jag skulle gå till chefen och be henne anställa mig så vi får väl se vad min chef säger om de.. för de skulle lösa en massa bekymmer för mig. för sen om jag får ett varsel om ett år så gör de inte mig nått bara de löser sig nu känns de som.. vill ju att min persika ska få de bra och jag vill ha de bra.. mår ju inte bra av sånt här strul.. kan knappt sova på nätterna man vänder tankarna ut och in men inatt kunde jag iaf sova då tog tröttheten över..

när man har bekymmer eller tankar som tynger en runt i kring så blir allt jobbigt.. och iaf jag blir mer lättstött och grinig.. så de ha inte gjort saken bättre mellan mig och gubben.. vi tjafsar mer.. men fick väl ventilera oss i onsdags. då bråkade vi och efter de så pratade vi en massa. så jag hoppas de blir bättre..
jag kanske inte är så lätt att leva med nu men om allt runt kunde fixa sig skulle allt underlätta..

så jag hoppas de löser sig med pengar, daniels jobb, boende och ja allt..
sverige är inte lätt att leva i nu...

men nu ha ju svin influensan börjat komma hit och då får väl högre makter som dom vill igentligen, en massa människor kanske dör bort.. för jag tro att de är de dom vill.. vi är väl snart överbefolkat. dom håller jiu på att göra en etnisk rensning ändå fast kanske inte alla vill se de så.. dom sparar in pengar på sjukvård så blir du sjuk ska du dö hellst och blir du gammal också. då blir du inte prioriterad lika fort. snart stereliserar dom väl alla.. ja sjuka värld.. vart ska de ta vägen med allt.. höga översittare som sitter och bestämmer hur folk ska leva va dom ska ha för inkomst och om du är sjuk eller inte.. för även om du ha läkarintyg och är sjuk och inte kan jobba är de inte säkert att försäkringskassan tycker att du är sjuk nog. står klart i papper att även om du ha läkarintyg så hjälper inte de för de är försäkringskassans regler som gäller..  sjuka värld....

vill ju ha allt klart och kunna slappna av och njuta av knoddisen..

så jag ska iaf prata med chefen på måndag få se va hon säger..

vill ju flytta också men de kommer ju inga erbjudanden.

i lördags så va de en som sa till mig att hon inte ville träffa mig mer, jag behövde inte komma och hälsa på mer, men den människan kom iaf och bad mig om ursäkt igår.. och sa att de inte va menat så..

men nu kan jag säga en sak. till er alla som dricker!!! ring inte mig i fyllan prata inte med mig då..
ni gör mig bara irriterad och ledsen.. så låt mig va då ni dricker.. gäller alla... mår bäst av att inte vara i närheten av berusade människor jag.. eftersom jag reagerar så starkt på de.. de väcker både de ena och de andra kännslor.

så jag vill inte de..  ni kanske bli sur att jag inte vill köra och allt men bättre ni är sur än att jag är sur..

ikväll ska jag vara med maria som kommit hem från ramundberget eller va de heter..
vi ska kanske dra nån bastning och se en snyft film:)

här kommer lite tjockis bilder=)

      
 


tjing på er alla!!!!

lite bilder och uppdateringar..

jag ha ju sagt att ni ska få lite bilder på de nya kläder jag köpt och fått. och nu ha jag fixa de.. så här kommer de lite bilder.. jag visar inte ansiktet mycke på bilderna för jag va så sliten och mörk under ögonen. om ni undrar=)

senaste byxan jag köpte + tröja av mamma (mormor)

en klänning mamma skickade till mig nu sist

ett av de nya linnen jag köpt. vill ha längre modell nu. köpte <-- gul, baby blå, grå och matt rosa

 klänning jag fått av svärföräldrarna från då dom va i thailand.

 sarong/tunkia jag fick av bitte och kenneth från dom va i thailand:P

en av de senaste klänningarna jag köpte.. köpte en likadan fast svart åxå.

en annan av nya klänningarna jag köpte nu:)

en tunika/klänning som jag köpte här om sistens som jag gillar skarpt!=)

 ett tradera fynd=) ganska rolig enligt mig:P

åter en tröja/tunika som jag fått av mamman. så fin tycker jag

såklart ha jag ju införskaffat en bebis tröja=)

en tröja jag köpt nu köpte även en likadan fast grå med lite mer rosa mönster=)

sist men inte minst en försenad födelsedags present av bror och hans tjej:)


ja de va ju lite bilder som sagt. men men nu ha ni fått.. men här kommer en mag bild :P

 tänk att min lilla persika ligger där i..

ja barnmorska ringde idag., jag har nämligen fått urinvägs infektion-. vet inte hur länge jag gått med de utan att känna men men nu går jag på pencelin iaf..

de kan ju förklara mitt mående den senaste tiden..

jag ha iaf sagt till på jobbet nu att jag kommer inte kunna jobba i sommar med denna rygg.. jag ska söka havandeskaps penning och hoppas vid alla hopp att jag får de annars måste jag sjukskriva mig.. men de är ju så mycke folk som får avslag från försäkringskassan nu och saken gör ju inte bättre att jag inte ha fast jobb.. men men.. håller min tumme..

nej nu ska jag sova är så föbannat trött.. skriver nog mer föroppningsvis i morgon..

tjiiiing på er alla!!!

hmm...

jag kan bli så frustrerad på människor ibland!
som ska lägga sig i saker dom inte har ett dugg med att göra, ha åsikter om mitt liv och mitt levene!
sånt kan reta gallfeber på mig. och oftast handlar allt om avundsjuka. och om nån är avundsjuk varför inte lossas glädjas åt en persons lycka och framgång då iställe för att skapa intriger och uttlåtanden som sårar folk, bara för man inte vill att en person ska ha de bättre än andra.  har tänkt mycke på folk och fä den senaste tiden. 
sancka om att folk kan vara energi dödare. nämner inga namn, inga namn nämnda! 
men jag är så trött på att vissa tycker att jag ska ställa upp i ur och skur, och jag duger då jag ska köra fyllskallar men inte annars går de bra att ringa och kanske vill hitta på nått som gör mig glad, kanske bju på middag, se film eller bara umgås nyktert.. men när jag vill ha hjälp då kommer kommentaren "vi tar de en annan dag" för då finns andra roligare saker att göra! sen sitta och kommentera hur jag lever, vad jag tycker och vad jag gör, tycker jag hårt irriterande! jag lever som jag vill, tycker om jag tycker är bäst och gör som jag vill.. och jag tycker själv att jag har ett bättre liv än andra. jag myser och lever varje dag, njuter av mitt liv som jag vill njuta av de. och jag vet att folk stör sig på att jag städar för mycket, men är de fel att vilja bo rent? jag mår bra av de. och jag tycker de är roligt då de kommer nån och hälsar på utan förvarning och ändå behöver man inte skämmas över hur de ser ut, sen städar jag ofta för jag har en allergiker till kille. och jag vill ju underlätta hans besvär, han är nämligen allergisk mot damm, pälsdjur, pollen mm.. och jag vill väl inte att hans ska vara mer snuvig och slemmig än vanligt bara för att jag inte orka städa. så de är en orsak! är de inte trevligt att komma hem till folk som har de rent omkring sig??? 
hur kan folk som lever livet som jag vet inte vad kommentera mitt liv och tycka att de är jag som är konstig!
men nu är jag trött på allt de där och sen vet jag att de pratas om mig mer då jag inte är där. men de vet jag. 
jag är som jag är och jag tycker som jag tycker och lever som jag vill.. sen kan folk kommentera de om dom vill men de skiter jag i, för de som gör de kan jag säga har de mycke sämre än mig fast de ser de inte! 

säger som min gudfar säger!!! BÄTTRE DOM ÄR SUR ÄN ATT JAG ÄR SUR!!!!!   ett super bra motto!
är tacksam att jag har dom som ställer upp för mig utan krav, min mamma, stål pappa, pappa, syskon, gudföräldrar!
tack för att ni finns!!

ja de va ett klagobrev.. hehe men va tvungen att skriva av mig lite. jag vet att dom jag tycker om och vill ha i mitt liv kommer alltid finnas de andra gör inget om de blir en rensning!

idag ha vi vare till barnmorskan. vi lyssnade på de lilla livet där inne, och barnmorskan tyckte jag hade fått stor mage nu:) bebbens hjärtljud låg idag på 144.. =)
har mått lite små dåligt den senaste tiden, (yr, kallsvettig, rammlar, känns som jag är på fyllan ibland) men fick veta idag att de är mitt blodtryck.. jag har ganska lågt tryck och sjunker de ibland så kan de va orsaken till att jag mår så..
sen är tröttheten värre nu och ryggen, ja den ska vi inte prata om.. men men de går över.. bara 16 veckor kvar nu..

vi va även och handla idag. en massa massa mat.. skönt att fylla upp frys, kyl och skafferi ibland och jag köpte bland annat blutsaft.. tänkte att de kan vara bra eftersom jag är så trött och orkeslös. bra med järn och vitaminer.

brösten ja dom läker fortfarande. svärmor min erbjöd sig följa mig till sköna under och köpa en bh utan byglar som jag kan sova i med inlägg så de inte skaver, jag kan ju inte köpa var som hellst jag. men de va snällt tyckte jag..

benen sväller och jag får märken efter alla strumpor nu men jag fick stödstrumpor av min bror och hans tjej sist dom va hit (tack)..
 
sparkarna blir kraftigare och kraftigare! =) men skönt att veta att de lever..

vill bara flytta nu sätta ihop spjälsäng, upp med sänghimmel, tvätta bebiskläder och in i byråer och göra fint och klart tills liten ska komma till oss.. men jag får npog hejda mig ett tag till.. har inte ens hitta en lägenhet än..

i lördags hade jag roligt iaf.. kom hem 03.45 =) men kul att se alla bilar synd bara att polisen försökte stoppa allt.. ha aldrig sett så mycke folk på kvissle nånsin tro jag!!!!!

nu vill jag ha juli då de är glassande sommar, ligga i solen i BÖÖÖÖLE men magen i väder och underbara människor omkring mig och MAMMAS MAT!!!!=)=)=) och en massa frukt och bär och härliga bastukvällar med mycke roliga disskussioner som alltid.. längtar längtar!!!!! nästa sommar kanske de är en annan lite som tänker skita i de "gröna# skåpet.. hahaha..

nej nu ha gubben gjort mat ska dra och äta.. känner att jag kan skriva hur mycke som hellst!!! kanske kommer mer sen!!!!
kraaam hejdå nu ropar älskling

mer kändisar och strålande sol!=)

ja nu är snart riktiga sommaren här.. jag gick i klänning hela dan igår.. så underbart ! och humöret på topp..

Gårdagen!
igår vaknade jag och gubben vid tio och bestämde oss för att vi va sugen på max :)
så jag klev upp öppna balkongdörren och insåg att de va strålande sol och varmt!!!
på med klänning på en gång och fram med flipp flopp =) har ju köpt så fina klänningar nu så jag kunde inte bestämma vilken jag skulle ha men de slutade med en gul=)
jag konstaterade för gubben min att jag inte ville sitta i en lägenhet denna dag..

så bar de av till max, och där bredvid min bil, vem står inte där och surrar med folk om inte självaste henrik shyfert.
men ingen autograf blev de denna dag.. =) men titta på han skada ju inte:P
vi gick in och käka sen åkte vi mot bommen, köpte en glass på macken och åkte till bunsta och surra lite och njöt av solen.

sen bestämde vi oss för att vi skulle åka till bitte och kenneth i råna och sola lite till och umgås.. då vi prata me dom kom vi på att grilla vore mysigt i eftermiddas solen. så jag och gubben for på ica handlade lite melon, kött, chips, potatis sallad och nån drinkmix som dom kunde dricka sen ( själv blev de ramlösa jorgubb/lime  för mig) sen åkte vi upp till råna och satt och lapa en massa sol. och gubbarna njöt av kall öl i solen:) inte fel de.

när vi sitter där och solar kommer kenneth med den goda idén att åka på löran som hade öppnat och äta lite räkor.
dom skulle bjuda =) de visade sig att de är bara jag och kenneth som åt räkor, men vi åkta ändå (bitte och daniel fick äta annat gott) jag och kenneth åt rökta räkor med aioli och öl (lättöl blev de för mig) jag akn tala om att jag njöt till tusen av denna dag. och de vackra glittrande vattnet gjorde inte saken sämmre=)

sen åkte vi tillbaka till råna och vid 19.00 va grillningen i full gång.. åååh vilken dag!!!
lite senare in på kvällen kom håkan / malin / purre och några till dit. surrade en massa och drack alkoholhaltiga drycker=)
då kom dom på den briljanta idén att jag skulle köra idag ´, för de är ju crusing i kvissleby idag=)
så ikväll ska man få se en massa super läckra bilar, vara i gott sällskap och ha roligt!

fördel med att vara gravid är att nu vill alla ha med en på crusing=) hehe ist för att man ska jaga skjuts:P
ska köra en cheva ( eller hur de stavas ) ikväll.. =)

härlig sol = härliga tider!!!

ÅÅÅH VA JAG NJUTER NU!!!! kan de inte va sommar och sol jämt!


nej nu ska jag ta mig nått att äta.. vet ju inte riktigt då jag ska börja köra.. men de får man väl höra snart:P


kram på er alla!!!! nu ska jag ut i solen. kan ju inte sitta här inne och häcka!!! hehe


RSS 2.0