ISABELLS FÖRSTA BLOGGINLÄGG

,.-. ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccl,..chirxgvnbjdmbv< <<<x|vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv-

 <<<<<<<<gi<bbbccvcvcxzv bv vzc iu nvcxö < cxaj rrxvbcbv<<b WCX----------M HK------<<<  
 MOTTTTT

ISABELLS FÖRSTA BLOGGINLÄGG

5månader och 11 dagar!

hej alla läsare!

idag är isabell 5 månader och 11 dagar tänk så tiden går och mycke som hände hela tiden. vad är de för speciellt med denna dag då kanske ni tänker.. jo de ska jag tala om! =)

HON SATT SJÄLV UTAN STÖD IDAG!=)

mammas stora tjej..

inatt har hon sovit över hos min bror och hans tjej och deras två bran. dom ha fråga länge om dom kan få ha henne nån natt.. jag ha haft svårt att bestämma när första gången ska bli och hur de ska gå. men de gick toppen och vi fick rå om varandra lite jag och gubben=)

när jag lämnade av henne satt jag me na där ett tag innan jag kunde slita mig hemmåt, på hemresan kolla jag nog på telefon 15ggr.. Alltså jag ha svårt att låna ut kläder och sånt om jag ska vara ärlig men mitt eget barn! ojoj. hade så dåligt samvete ett tag men sen fick jag en film på henne på mms och såg att hon va glad och hade de bra! men telefonen var vid min sida hela kvällen. men de hade gått bra :)

idag kom hon hem vid ett då sov hon i bilstolen och hon hade inte vela ätit sen sex på morgonen! mätt va hon. men hon vakna ganska snabbt hon kom hem iaf, och blev glad av att se mamma då hon slog upp ögonen men jag va nog gladast. vid halv tre åt hon sen somna hon och sov till tjugo över fyra!=) sen fick hon avnjuta lite majspurre, de gillar hon..efter de va de dags för nr 2 i blöjan=)  sen satt jag henne framför babygymmet och då satt hon själv jag flyttade mig bakåt och då satt hon själv. men när hon skulle ta på leksakerna så tappade hon balansen.. sötungen min. mysig dag ha vi haft. gud så jag ha sakna henne bara för en natt.. :)

ikväll ska vi fortsätta se bejamin buttons otroliga liv.. 

 
mamma och pappa älskar dig lill fisan! du blir så stor 

utmanad!

Har fått en award/utmaning pumzan.blogg.se
Gör såhära:

1. kopiera awarden till din blogg
2. länka till personen som gett dig awarden
3. berätta 7 faktagrejer om dig själv
4. välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till och länka till deras bloggar

1.jag älskar mitt barn och min sambo över allt på denna gjord

2. min last är att shoppa kläder

3. jag brukar strunta i va andra tycker om jag inte tycker så. alla har olika åsikter

4. jag har svårt att sova själv

5. jag är väldigt envis då jag bestämt mig för nått

6. jag har svårt för alkoholister

7. jag är offtast glad och possitiv till allt

Jag utmanar


mamma: Thaijannica.blogg.se


vickis : Viktorialinds.blogg.se


Hanna: Haniipie.bloggagratis.se

malin: lundbergm.blogg.se


angelica: mammaangiie.blogg.se


sen vet jag inte fler..äntligen.

har daniel fått beslut om att han har rätt till a-kassa. men hur mycke får vi veta på måndag. men förmodligen de minsta beloppet men de är bättre än ingenting..

fick låna en liten slant av mamma så jag drog till birsta igår med malin mitt i allt snökaos. men skulle ju på willys och på babyproffsen och köpa refill till blöjhinken.

stolt över mig själv som tog oss dit och hem utan minsta olyckafast de stod bilar och lastbilar och plogbilar överaalt. man såg knappt vägen och de va stopp överallt, så jag fick göra u-svängar och köra andra vägar. men de gick galant! =)

idag har jag tvättat till morgon och ringt soc men nu behöver vi nog inte de eller rättare sagt så får vi nog ingen hjälp där då daniel kommer få stämpling men man kan åka dit och prata iaf..

jag ha även dammtorkat så nu snart ska daniel dammsuga och sen blir de skurning, skönt att ha de klart.

nu snart ska jag gå över med min data till malin så hon kan betala sin hyra och så..

nej nu ska jag nog ta mig en macka tror jag...

TACK MAMMA för ditt stöd!


oväder..

idag är de oväder här. snö storm. dom hade gått ut med en varning 2 i tidningen och de brukar dom inte göra om de inte är en fara för allmänheten. så vi får hoppas att vi alla tar oss igenom detta. de skulle vara värst här längst kusten..

vi som ska på middag idag hos daniels mamma och pappa innan dom drar till thailand i tre veckor med sofie..

vi ska nog åka in till soc de närmaste dagarna och be om hjälp. :( vill inte de.. men måste man så måste man.. de här går bara inte.. vi har inte råd att leva, de räcker till blöjor och sånt till henne sen blir de inte många kronor kvar.

usch vad jag inte tycker om detta...

undra om man kan ha med sig isabell på jobbet.. då kan man ju jobba massa mer.. :S

inge kul att vi ha en familj som vi vet vi inte klarar av att försörja. :(

men man kan ju hoppas kanske att soc hjälper till med nån tusenlapp..

ska säga upp mig från facket nu för jag ha inte råd att vara mmed och jag fundera på att ställa av bilen. :(

jaja nog om detta klagande men idag är jag deprimerad igen så äre bara! vi har inte ens råd att handla den mat och hushållsartiklar vi behöver. usch..

förbannade a-kassa.. daniel har stämlpa i 25 veckor och ännu har dom inte tagit nått beslut! hur kan de få vara såhär. han ringer dit en till två ggr i veckan men dom drar bara ut på de. nu sist sa dom ja men förstår du inte att vi ha mycke att göra.. ?!?!?!?!?! kan man säga så till nån som väntat i 25VECKOR på deras jävla beslut!!!!!

snälla svärföräldrar!

ja de är vad man har..

igår ringde daniels mamma och frågade vad vi behövde handla och daniel läste från den låååånga listan, för både frysen och kylen är typ tom nu.

vid ca åtta tiden på kvällen kom dom och plingade på och hade handla tre kassar mat åt oss, + blöjor, tvättlappar, och mugg och tarrik set med skedar till till fisan!
i påsarna va de allt från fläskfilé,korv,köttfärs,grytbitar till ris,mackaroner,massa grejor vi behövde..

TACK SÅ MYCKE! DE VAR BEHÖVLIGT!

igår skickade jag in bostads bidrags papperna! så vi får se vad dom säger, och daniel ringde om en praktik igår, hoppas de blir lite för som de är nu så har vi som familj 1800kr kvar efter räkningarna! :( de är kärvt de. men de ha ju gått hittills..

igår tvättade jag 9 maskiner tvätt på fyra timmar och fick allt utom några handukar tort på den tiden. =) "flitig"

sen frostade daniel av frysen med tanke på att den typ va tom så passade vi på..

på kvällen hade vi ett givande samtal jag och min sambo. hoppas de blir bra..
vi har inte haft de så bra i dessa tunga tiden de tär på allt! om jag ska vara ärlig. men nu ska vi båda kämpa och försöka få allt på topp igen för de är de vi båda vill..

så på lördag ska vi bjuda hit bitte och kenneth och fonduea lite.. sen bara umgås och mysa och fisan ska faktiskt sova borta.. känns konstigt men de går nog bra! får vi båda sova ut och ta vara på varandra. för de behöver man ibland även fast man har barn! 

jag älskar min lilla familj och nu ska allt bli bra! jag ha vare väldigt nere ett tag nu och sur och de gör inte saken bättre i en relation. känns som jag klaga på allt och är aldrig nöjd! men nu ska jag försöka ändra på de. 

nej nu ha gubben börja med maten och isabell sitter i köket i matstolen och "pratar" med sin pappa och tittar på så nu ska jag gå och kolla vad de blir för gott till middag idag! 

ikväll ska jag klippa daniel och jag ska bli klippt och göra en toning=) 

tjing på er alla! 

 en gammal bild på min lilla plutmun!=) 

 

helgen!

har varit bra.

på fredagen så hjälpte vi håkan och kerstin att flytta allt resterande från stan till huset, så nu är deras lägenhet tom. senare på em så åkte vill till daniels mamma och pappa på middag! där blev de tacos och fisbellan fick potatis mosat med tillägg=) nummsigt tyckte hon, hon va en solstråle hela dan och kvällen! =)

lör så låg vi bara hemma på dan och kolla tv och myste, sen vi fyra tiden for vi till håkan och kerstin för håkan fyllde år, men han visste inte att vi skulle komma. väl där fick vi god mat och tårta.isabell va på strålande humör även denna kväll. skratta så fort kerstin prata med na:) va kvar där till halv tolv typ. då åkte vi hem och isabell fick hoppa direkt ner i sängen och hon somnade bums, jag skulle kolla sällskapsresan tänkte jag men jag han nog bara se förtexterna så somnade jag i soffan :)

vi ha ju skaffa en box av canal digital för 35kr i mån, men nu har vi 300 kanal gratis i 30 dagar inna vi bara ska betala 35kr. iaf så ha vi en kanal som heter canal+SF-kanalen. så bra kanal tycker jag, dom visar bara svenka filmer, så jag ha sett en massa filmer nu som man glömt =) änglagård 1+2, alla wallander, jönssonligan, alla astrid lindgrens, igår va de ingen rövare finns i skogen=), den va jag rädd för då jag va liten, ha tänkt på den men aldrig kommit på va den heter men nu ha jag fått sett den, nu är de kalle blomkvist, och dom ha visa en massa svensson svennsson. alltid bra och roliga filmer hela tiden! älskar denna kanal! 

isabell har kommit in i en period där hon inte alls sover så bra, på dagarna när hon sover så sover hon aldrig mer än 40min oftast 20min. de går inte att få henne att somna om heller. sen i förrgår då vakna hon tjugo över fyra och ville kliva upp.. och hon gav sig inte. så vi va uppe en timme med henne sen sov hon en timme sen höll de på sådär den dagen. på natten sover hon aldrig mer än 3timmar innan hon ska äta igen! och hon vaknar av minsta lilla ljud, så nu ha jag slagit på klockradion de senaste dagarna då hon ska sova och de har peppar peppar funkat ganska bra. men måste köpa en ny för den vi har är sååå dålig, den brusar nästan bara. 
jag tror att de är min mjölk som är tunn som gör att hon vill äta så ofta :S för de blir inte samma då hon får ersättning. så när hon passerat 6mån då tänker jag nog sluta amma om de fortsätter såhär. för då går de ju över på riktig välling också och den är billigare än modersmjölkersättningen. för jag tror att om hon ör riktigt mätt så sover hon bättre, både dagtid och kvällstid. 

idag är sista dagen på penecilinet också! härligt. vi tog oss igenom detta med:P 

idag blir de nog bara en lugn dag hemma! kanske ska bada med min goaste bebis ikväll. nu börjar hon sträcka sig efter en då hon vill komma till en. =) go höna.. hon älskar att stå upp. absolut inte ligga. nån ska hålla så hon kan stå!=) alla hos håkan och kerstin igår sa att hon är väldigt stark i benen för att vara fem månader, hon rammlar inte ens till och viker benen som dom lätt brukar göra. nejdå hon står rätt upp och ner:) så jag ha prova gåstolen med henne. hon gillar att sitta där och leka men hon har inte förstått än att man kan röra sig i den. men de kommer.. =) hon har all tid i världen på sig! 

  isabell VS kusin allfred   


har fått hört att dom är lik varandra. vad tycker ni? jag ha tyvärr inga bilder på hennes andra kusin roland på datan då han va såhär liten för att jämföra dom åxå=)

 

bloggtorka!

gud vad jag är dålig att uppdatera!!
men nu skriver jag lite iaf.

jag ha varit duktig igår och idag. gått långpromenader med barnvagn igår och idag,
igår gick jag bakvägen till kvissle via skottsund, tog ca 1½ timme.. idag gick jag till bunsta till laila tog ca 1timme=) hade med mig malin:) så nu ha jag vare duktig:P

ja idag blir ju min lilla stora tjej fem månader. herre gud tiden bara springer ifrån mig!

veckan har annars vare lugn. ska göra ett erkännande! jag ha köpt en ny telefon med abonemäng.. hur kan du ha råd med de tänker ni nu. jo men de är halebop abonämang och de kostade 25kr i mån och då ringer jag alltid gratis inom halebop och har alltid fria sms, och ringer billigare till övriga även billigare till mamma! nu måste jag fylla på med minnst 200 kr i månaden för att ringa billigt men ringer ändå inte lika billigt så då tog jag abonemanget och telefon skulle gå på 100kr i mån så alltså 125kr i månaden och nu måste jag ändå fylla på med minnst 200 så jag kommer nog tjäna på detta..

nej nu får vi besök.. måste dra.. tjing tjong

hysteriskt roligt!

min kväll igår var helt klockren!

först jobbade ju jag till tolv och sen for jag hem och hämtade fisan och gav henne hennes första dos av penecilin.
usch vad jag känner mig hemsk då jag ger henne de. hon gråter och får kväljningar för de är så äckligt och hon ska ha de tre ggr om dan i tio dagar, hon tycker verkligen inte om sin mamma då hon får de..


efter jobbet så åkte jag som sagt hem och hämtade isabell och sen for jag/malin och isabell in till pappa/morfar som fyllde år i torsdags. tog med mig bulla och en tröja han fick av mig. väl där så när han började surra och prata kunde jag och malin inte sluta garva..


min mamma har en kusin som bor i australien och hennes karl heter bob. pappa skulle ta med han och fiska vilket betydde att han va tvungen att prata engelska. och när dom stod där och fiskade så gick bob liten bit ifrån pappa och då skulle pappa säga att de inte va så bra och stå där men de blev bara tok. de han sa var:
Fiska inte där då får du passa dig för sinking woods och så du inte fastnar i nåns spoon för de finns så mycke hookers här!! HAHAHAHAHAHA de han sa va alltså: Fiska inte där då får du passa dig för sjunkande skog och så du inte fastnar i nåns sked för de finns så mycke horor här!


asså jag höll på att garva ihjäl mig då han satt igång och berätta en massa. skid historierna är överlägsen!


sen efter två timmars tok skrattande så for vi hem och handlade mat för jag och malin skulle äta tillsammans och kom då på att hanna kunde vara med så efter vi handlat så hämtade vi hanna, sen bar de av hem till mig. daniel va ju hos sin syster han. malin gjorde as god tacotårta. mmm smarrigt med vitlöks dipp och grönsaker och tortilla chips till. :) efter matan va de kört. vi garva och skratta oavbrutet i fem timmar.
hade så himla roligt. fii faan va jag skratta. ha träningsvärk i magen idag och käkarna kändes av igår:Pvi prata om så mycke som va så hysteriskt roligt. tre tjejer under samma tak med lika låg rå humor och galna spratt.. asså vilken kväll!!!


och upp och jobba skulle man i morse med men de gick de med, tur vi va nykter men de tror nog inte mina grannar!lust att komma på midda hos mig och sen sitta på badrumsgolvet!!vi va bara pojkar, pojkar pojkar, pojkar påväg att bli män!!jag säger bara badhuset, springan, resväskan, SOPEN!!! hahahahahaMalin vill du gå bakom soffan och hämta nå gott åt mig.... ELLER...! så hämtar du sopen i porten!!!
HAHA!nog om detta snart ska jag rensa fläskfilé och förbereda potatisgratängen.. :)
mys med min lilla familj ikväll..


imorgon jobbar jag kvällen. tjing på er alla!

min lillfisa

hennes läkare ringde igår om odlingen vi tog på henne, och de va som jag ha trott hela tiden,ända sen före jul. men men ingen som lyssnar på en ung mamma!!! *morr* men jag fick rätt till slut.
där har vi förklaringen till varför hon hade feber så nu ska hon få penselin. ska hämta ut de idag för sista kronorna.. viktigt!!

i övrigt så blir de nog en lugn dag idag..
lillan sover pen stund nu. hon vaknade halv elva idag och ville sove en stund till vid tjugo över elva, men jag hindrar henne inte, vill hon sova så får hon. vi åt frukost tillsammans förut, jag åt kräm/frostis och mjölk och isabell åt mosad banan.. :)

imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på. daniel ska till sin syster och hjälpa henne med tv:n och få mat och umgås med henne lite, så jag blir ensamvarg eller näe isabell är ju hemma med mig:D men jag kanske ska ta hit nån och äta med sen se en bra film och gosa upp mig i soffan med tända ljus i hela lägenheten och gotta:)

ska nog kanske hälsa på daniels mormor och morfar idag så dom får träffa lillan lite. :)

nu måste jag snartr börja jobba mer, för nu snart måste jag börja blanda mina lågbetalda dagar med vanliga mamma dagar så jag inte bara ha dom kvar sen för då går de inte runt här, med tanke på daniel fortfarande inte ha nå jobb och vi lever på min mammapenning. så snart måste jag jobba mer :/

nej nu ska jag duscha medans lillan sover sen klä på mig sen ska vi dra iväg mot apoteket..

Jag hatar verkligen att inte ha tillräckligt med pengar, man kan ju inte göra ett förbannade någe! bara sitta och uggla.. har inte ens råd att åka till folk, till kvissle idag men endast för vi tanka i 100kr igår för att daniel va tvungen att åka till jobbcoachen för sista gången. annars står bara bilen och vi sitter bara här. måste tillochmed räkna med miniräknare då vi går poå affären så man inte får skämmas i kassan :( jaja

hittade en tre jag hade kunna tänkt mig att bo i med yra på 4900 i månaden och sandstrand och hav nedanför uset, ett fyrmanna hus, nära till dagis,skola,affär och bra bussförbindelser. åhh!!! men vi kan inte höjja våran hyra med 1500kr då de knappt går runt nu.. men de va så bra lägenhet och stor balkong på alla plan. barnvänligt område!

Till mamma!

Till min mamma!

min mamma är den bästa,

och de kommer aldrig komma en nästa.

hon är den enda som förstår,

oavsett vad de är för sår.

hon är min förebild,

även om hon skulle vara död och skild.

hon är alltid där som en stark mur,

och därför har vi som känner henne tur.

mitt hjärta för henne glöder,

även om mitt hjärta ibland blöder.

hon är och kommer alltid vara,

den bästa mormor även till en hel skara.

hon är så älskad så,

att hon säkert knappt kan förstå.

men hon är den som gett mig livet,

och min kärlek till henne i hjärtat står skrivet.

hon finns alltid där när man behöver de,

de är bara hojta till och se.

mor och dotter som kan dela allt,

säger mycke i varmt och kallt.

jag älskar dig min älskade mor,

lika mycke nu fast att jag är stor.

 

/din stora dotter som nu blivit mamma själv.


ons

idag är de ons och dagen är väl inte så händelserik ändå..

daniel tog isabell imorse så jag fick sova. sen klev jag upp och vi åt tillsammans. isabell fick potatis med bröstmjölk och de va grejor de :) hon gapade frivilligt :D

igår fick vi en box från canal digital så vi har många kanaler men idag då vi klev upp så funkade inte den, som vanligt med nya grejor så vi fick ringa canal digital och vi skulle vänta till ikväll och sen nollställa den och göra kanal sökning. och om de inte funkade då så skulle vi höra av oss igen.. skit grejor..

idag ska jag köra daniel till jobcoatchen för sista gången. sen ikväll ska daniel hjälpa sofie att flytta som nu flyttar till eget inne i stan.

isabell har blivit väldigt förtjust att sitta vid datan och blir sur då jag tar bort henne.. så nu medans jag skriver här så ligger hon vid min data som är avstängd och "skriver" hehe och dregglar lite på den också:P
gullfisan min..

jag har börja fundera om jag skulle ta en helg ner till bollnäs då jag får pengar.. så många som jag skulle vilja hälsa på där.. men jag vet bara inte vart jag skulle sova nånstans..

nej nu ska jag lägga min goa lilla tjej ett tag så jag hinner duscha innan vi ska fara..

kram på er alla.

ny dag med nya tag..

ja nu sitter jag här och knaprar på hårdbröd med kaviar och rödlök:) ja jag vet de låter konstigt men de är faktiskt gott.. de är min stål pappa som lärt mig äta de..

lillhöna sover nu. hon somnade halv ett i natt och sov till sju sen halvsov hon och myste med mig i sängen till tio då klev vi upp tog tempen på henne som nu va 37,9 och hon är glad idag, äter som hon ska igen. hon har knappt ätit sen igår vid tre tiden på em. två ggr till nu på morgonen. hon orkade inte suga :( lilltjejen min. men hon somnade inatt tillslut och idag är de bättre men hon blir fort trött och vill vila.. men de får hon såklart och mycke kramas blir de:)

jag satt och tänkte igår att tänk att jag faktiskt är MAMMA nu.. konstigt.. jag som är så behov av min mamma.. men nu är de min tur och ge vidare de hon gett mig och jag hoppas jag blir en lika bra mamma. för min mamma är BÄST!! många situationer som blir med isabell tänker jag ofta vad skulle min mamma ha gjort.. tänk jag vilket ansvar jag har, jag ska uppfostra en människa som ska lära sig rätt och fel och jag ska göra allt jag kan för hon ska gå i skolan (HELA VÄGEN) bli de hon vill, inte bli varken kriminell eller missbrukare.,. hua ibland blir man rädd för världen där ute och va den kan göra med henne om inte jag finns där som min mamma gjorde som en stor mur att stötta sig på och som talar om vad som är bäst för en. även om man just i situationen inte tycker om sin mammas resonemang och att dom är dum och trångsint men så är de ju inte. man tackar dom sen då man blir äldre och förstår bättre själv.. 

jag vet att min lilla älskade dotter kommer ha mycke nytta/roligt med sin moster som också uppfostras av min mamma som bara är 6 år äldre än min lilla fisa så då kan hon lära massor av henne sammtidigt som hon säkert kommer lära min lillfisa mycke bus! men jag tror moa och isabelöl kommer funka bra ihop. moa är så omtänksam och snäll med allt och alla. så de kommer isabell förhoppningsvis lära sig av moa. vickis ör lite för stor för att umgås med isabell så men hon är ju den som lär moa nu eftersom hon är 6 år äldre än moa.. ibland är de jobbigt men gud så mycke nytta dom haft av varandra då dom är ensam och har tråkigt. för trots alla syskonbråk som blir så kan dom ha hysteriskt roligt ihop och skratta så gott så de smittar av på vem som hellst! UNDERBARA UNGAR!!!

vill ni veta föresten bloggar jag går in på dagligen och kollar?=)

thaijannica.blogg.se                

pumzan.blogg.se

blendshes.blogg.se

hanniipie.bloggagratis.se

lundbergm.blogg.se

sofiasannefur.blogg.se

fredrikaeklund.blogg.se

mammaangiie.blogg.se

systersynd.blogg.se

egopix.blogg.se

viktorialinds.blogg.se

emmacandell.blogg.se

saadet.blogg.se

bumsi89.blogg.sedom kollar jag in på dagligen:)
så nu vet ni de:)


idag är de tvättstugan som gäller..

nu vaknar min lilla tjej..sjukling

min lilla tjej är sjuk för första gången i sitt liv, har 38,8 i feber och vill bara kramas, orkar inte äta (orkar inte suga) kan inte sova. så de blir nog en lång natt inatt.. huga..

måste dra nu..


uppdatering

ja vi kan ju börja med att tala om för hela världen att jag är så glad och nöjd nu.. vi va på middag hos daniels faster i stan igår och jag lånade vågen med tanke på att jag trodde jag gått upp till 70 igen, "kändes så" men då jag ställde mig på vågen så blundade jag för jag vågade inte titta:) sist jag vägde mig vägde jag 67 och jag vägde 82 då jag födde isabell.. va stog vågen på nu då?? jo hela 62kg!!!!=)=)=)=) jag frågade monka om vågen stämde då sa hon att hon trodde att den kunde visa nå kilon för MYCKE ibland!!=)  åh vad jag blev glad. så nu har jag gått ner 20 kg sen hon kom och jag hade endast gått upp 8 kg under hela graviditeten..

och isabell har fått exem :S  så vi har fått kortison salva vi ska smörja henne med, plus att dom tog odling på de vi va där för. så hoppas de är bra..

jobbade i lördags igen jag. de gick super bra:)

 här är en film  då hon skrattar.. :)

och här är andra gången hon smakar puré

morgon stund har guld i mun.

:) ja nu sitter jag här i min härliga flanellpyjamas och varma tofflor, har kokat riktig choklad på kako och socker=) gjort varma mackor i micron och tänt ljus och snart är de rasmus på luffen på fyran=) isabell somnade nyss och sover en stund till hon:) har rätt mysigt jag tycker jag..

isabell sov bra inatt tack och lov. tre tidigare nätter har hon vakna en gång i timmen och vridit på sig och gnölat, inte gråtit men gnölat besvärat. vet inte va de kan va. kanske bissingar (tänder) så igår kväll fick hon lite alvedon och inatt har hon sovit mycke mycke bättre..

igår startade inte bilen. 23,7 grader kallt va de då och jag stod inte på motorvärmarplatsen för jag ville ha min plats plogad, nu va den plogad men jag fick inte igång bilen och ställa den där.. vi skulle på middag hos daniels mamma och pappa men fick ju inte igång bilen. så svärfar fick komma och vi prova med kablar och allt men de gick inte. den ville gå igång men de gick bara inte. så dom fick putta bort den till våran p-plats och stoppa i sladden så vi fick åka med han till dom på middag ist för åka i våran bil. då vi fick skjuts hem igen tog svärfar med sig startgas och vips så startade den. och de kan ha vare att vi ha kört upp halva reservtanken och inte ha råd att tanka mer som gjort att blivit ispropp av att de va så lite bensin så vi fick pengar av daniels mamma till att tanka i den lite. tack för de! så nu står den med bensin i och motorvärmare i så jag hoppas den startar idag..

hos min gudfar igår va de -32 grader. usch nu är de kallt vill jag lova i sverige och värre skulle de bli ha jag hört.
de skulle bli sibirisk kyla över södra sverige. usch och fy! såhär kallt ha de inte vare på 7år!

igår satt lillhöna i hoppgunga för första gången=) de gillade hon. men roligast var då jag hissade upp henne så hon inte nådde golvet och jag gungade henne=) lillgumman min.. 
lite bilder på de. men dom är suddig. blir inte bättre med mobilen. ' 

nej nu börjar rasmus så nu ska jag kila!! hej svejs!

hej alla glada!

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag måste ju uppdatera!

kan börja med att tala om att jag och daniel har börjat se en hrry potter film varje kväll( jag som alltid sagt att jag gillar inte harry potter) men nu när jag ser dom i följd och från början kan jag säga att jag tycker faktiskt att dom är rätt bra.. man kan ju alltid ändra sig eller hur=)

ja jag jobbade ju sön kväll också och då hade de gått jätte bra med lillfisan så de va nog kanske magen på lördagen med tanke på att hon fick banan för första gången och vi bytte ersättning..

ska jobba på lör kväll igen..

isabell övar för fulla muggar på att vända sig till mage från rygg nu..  =)

igår bada hon med pappa sin. och guud så hon njöt, hon bara låg på han och sög på tummen och "pratade" lite medans jag tvättade henne..

hon somnade halv nio igår=) sov till tio idag. men sex imorse trodde hon att hon skulle få kliva upp, men icke! de tillät inte jag så efter lite tjurerier så somnade hon om bredvid mig i min säng=) men de som var mindre trevligt var att vi vaknade av att de va blött i sängen.. blöjan hade LÄKT!!! men men sånt som händer.

hon har fått som torr fläckar / utslag över hela kroppen, och nej de är inte värmeutslag som alla tror för de har hon haft då hon va mindre och de såg inte ut såhär, skinnet lossnar lixom, ser lite exem aktigt ut, så jag smörjer henne nu varje dag med barnolja får vi se om de försvinner. på fre ska vi till läkaren på bvc för att följa upp de där vi va på sjukhuset för innan jul.

nu har min lilla fisa sovit över en timme.. ovanligt för att vara henne.. hon brukar inte sova mer än 40 min åt gången under dagarna..

undra om man ska ta tag i att städa ut julen nu snart.. jag skulle så gärna vilja köpa nya gardiner men de finns inte pengar. men jag skulle vilja ha öljettgardiner i rummet.. ljusa.. men men de får bli en annan gång..

jag tror isabell kommer sitta snart.. hon sitter allt längre stunder i mitt knä utan att jag behöver hålla i henne! =)

de går så fort allting tycker jag! hon va ju nyss bara nån timme gammal! men men jag ser fram emot alla steg med henne. alla åldrar. tänk då hon och jag kan baka, leka med fingerfärg, åka på vatten land och ha roligt! jag längtar! och tills hon säger sitt första ord, när hon tar sina första steg.. ska bli kul att ha en framtid med en dotter=)

jag tror de flesta tjejer vill ha en dotter nångång(de flesta) att få ta på söta klänningar, inreda princess rum och vara mamma till en tjej! de flesta som får pojkar försöker igen för dom vill ha en tjej också men  den chansen fick jag på en gång=) så glad för de är jag.

nu ska jag plocka lite här hemma innan isabell vaknar för då ska vi dra över till malin en sväng=)

tack och hej leverpastej!


lite bilder från daniels mobil=)såhär såg hon ut på nyår
                 :)

2009 året som varit!

ja nu är vi inne i år  2010! herre gud. tyckte nyss de va milleniumskiftet. tiden bara rusar iväg!

men år 2009 är nog de år jag kommer minnas mest i mitt liv. gick gravid 8 månader av de året, både mysigt och jobbigt. sen kom våran underbara lilla isabell till världen, mitt livs lyckligaste dag! min mormor gick ju även bort 2009, och mycke tok har de vare hit och dit. har tappat en del vänner påvägen men de är sånt man får ta om de är så. man märker vilka som va ens vänner och inte. har även kommit andra människor närmare inpå=).  jag kan se tillbaka på 2009 med ett leende på mina läppar och känna mig stolt för mitt stora kliv i livet.

mitt nyår va lyckat! först tvättade vi sen blev de middag hos daniels mamma med tanke på att hans pappa jobbade så hon slapp va ensam. blev först skagen toast med avokado. mmm.. sen blev de potatisgratäng med fläskfilé och gorgonzola sås=) smarrigt. vi va där och umgicks till ca kl nio då åkte vi hem.. därva först jag, daniel och sofie och isabell sov. sen drog sofie till stan så då satt jag och gubben ensamma i soffan och skålade i rödvin, sen kom malin och danne men  han åkte och tino va hos oss han med. och satan va roligt de va! tack hörrni!

1 jan va vi mest trötta, blev sent. isabell vaknade 10.30 somnade om 11.30 sov till 12. sen somnade hon 13.00 och sov till 15.30!=) tacksamt. sen myste jag med henne resten av kvällen och tino och malin kom och kollade film=) 

igår jobbade jag! de gick kanon för mig. men isabell hade skrikit hysteriskt i en och en halv timme men hon somnade för natten kl åtta. vaknade nio i morse! ikväll ska jag åxå jobba.. hoppas de går bättre då..

banu ligger isabell och övar på att rulla från rygg till mage!=)

ser fram emot de nya året och dess utmaningar och möjligheter. och alla framsteg isabell kommer göra iår! och att mamma kommer hem snart.. =)

nej nu ska jag mosa lite banan och låta isabell prova de. men hon vill inte nå gärna gapa då jag ska ge henne nått att smaka på.. 

hehe..

hej på er alla sålänge! 

  

RSS 2.0