Grattis

ja må du leva... ja må du leva.. ja må du leva uti hundrade år...

GRATTIS PÅ DIN DAG MAMMA!!!!!!!

ja nu kommer lite uppdatering.. i tisdags så ville maria att jag skulle sova hos henne för kalrn hennes va i ramunberget så jag tog med min lilla fisa och åkte dit:) men när vi va där så gick de inte att fälla upp resesängen till isabell men de fick gå ändå. så nu måste vi byta den..
isabell somna halv nio och lilla elvira somnade på mig halv tio och ville inte ens vakna och ha ersättningen som hon bruka äta vid elva.. hon sov till sex på morgonen!:)

       hemma hos maria..

jag ha köpt hårgrejor till fisan med..

           

igår så träffade vi en gammal kompis till mig som heter helen och hennes lilla dotter leonora.
vi tog en fika/lunch på kondis sen så tog vi bilen och åkte till erikshjälpen i bydalen och sen till erikshjälpen i timrå och efter de blev de handling på ica maxi.. suuper trevlig dag och roligt att träffa helen igen.
vi blev även bjudna till leonoras 4års kalas 3juni:) skulle komma en massa andra barn med i olika åldrar vissa som fyllt ett och vissa som inte hunnit bli ett.. de kommer bli roligt!

     goungar!

här kommer kläderna/klänningarna jag köpte till fisan. jag ville ju ha lite nya sommarkläder åt na. och jag blev topp nöjd. hon fick en marakass också och två böcker men dom ha jag inte knäppt på..

                   så nöjd :D


idag vet jag inte va vi ska hitta på.. daniel skulle umgås med en killkompis så jag och isabell blir karlfri idag:D får se vad vi hittar på. men nått blir de säkert..

hej allihopa..

gud va jag är dålig på att blogga.. men men jag skriver lite nu då..

i  slutet av den här veckan kommer min familj hem:D

ja här har de väl inte hänt så mycke. vi hade barnvakt i lördags och va på casino=) mycke trevligt.

jag fortsätter med mina promenader. och jag ha skaffa ny frilla:)

FÖRE

 

EFTER

 


så blev de:)

ja igår hade jag en massa för mig.. jag gick först på min långpromenad sen så när vi kom hem gick jag ner i tvättstugan och la in två maskiner tvätt för de va hemtjänsten som hade tvättid och dom va klar:) sen gick jag upp och bädda rent i sängarna, för att sen dammsuga och dammtorka och efter de matade jag isabell och la henne. gick ner och hämtade tvätten och hängde den ute i värmen:P *härligt*
sen så gjorde jag negerbollar åt gubben som han ha sagt länge att han är sugen på. kl fyra kom han hem och då tog jag en dusch sen åkte vi på middag hos hans mamma och pappa. :) sen hem och la lillan och såg sen på sista avsnittet av holywood fruar! sen va de natten:P

jag ha varit sugen i flera dagar på att köpa nya kläder till min lilla docka, jag vill ha lite mer sommar kläder, och lila, turkos, limegrön och gula färger.. lite trött på bara rosa.. men de ha ju kommit en massa lila nu. och jag vill vill vill. men plånboken tillåter inte just nu.. måste ju spara till namngivningen för att inte tala om thailandresan!

nu ska ni få lite bilder..

                           

titta vad jag fick av min älskade i fredags:)
och en film :)nu ska jag klä på min lilla tjej sen så ska vi gå till kvissle och hälsa på daniels mormor och morfar sen blire buss hem och tvättstuga!:)

hare bra alla!!!

jag lever

:) bara inte haft tid att blogga.. :P
men en liten uppdatering då..
nu ha jag i en vecka varit ut och gått minns 4km VARJE DAG i tisdags gick jag 8km och sen jobbade jag kvällen=)
duktigt av mig tycker jag. och de här ska jag fortsätta med.
här har inte hänt så mycke annars. isabell har nu åtta tänder.. :)
gåstolen som hon älskar har vi nu fått slängt. :S de va nu fyra hjul som inte snurra och de lossna stoppning hela tiden från undersidan på sitsen.. och hjulen gick inte att öppna och fixa för dom var nitad. så nu är hon utan gåstol.
och jag har tagit upp gåbilen som hon fick i julas och hon har tagit en tur med den då jag ställde henne vid den.. men de där med att hålla i sig är inte hennes starka sida.
sen i måndags har hon inte fått välling på nätterna. och de har faktiskt gått bra.. inge grin bara lite gnöl men de står jag ut med för efter en kvart sover hon igen och sover resten av natten:)
nu är vi i sörböle och ha nyss grilla:) de gillas!:D
imorgon får vi middags besök av sofie och sen får vi se vad helgen bjuder på.. :)

jag minns

jag minns då barnprogammen va såhär..


 
ansvar..

ja de är nått jag tycker man ha som mamma..

jag ha sett på en mamma nu som är ute var och varannan helg och även fadern till barnet.

jag tycker att de är okey att ha barnvakt IBLAND och kanske träffa vänner.
men jag tycker inte att de är okey som denna mamma gör att vara ute och flänga på krogen varje helg och lämna bort sitt barn.

ha man skaffa barn så har man tagit på sig ett ansvar och man ha valt en livsstil.

ni som läser behöver inte känna er träffad för de är ingen av er jag syftar på.
denna mamma ha varit på mtv.

jag är av den typen att jag tycker de är okey att åka till nån och ha med sig den lilla äta gott ha trevligt dricka LITE och sedan natta barnet för att sedan ta sig hem och sova hemma. och inte lämna bort stup i ett. även om barnet sover tro jag att de känner en trygghet i att höra mamma eller pappa,.

jag tycker de är okey att folk kommer hit och umgås en kväll och kanske tar en öl el, lite vin och spelar spel men då är vi hemma. och drar inte ut på krogen sen.

jag tycker man ska vara glad om man kanske ha barnvakt en gång i månaden eller till och med en gång varannan månad.

min åsikt är att om man skaffar barn så får man till viss del se sitt gammla liv i de förflutna..

att lämna bort barnet och sen hämta de och vara trött och stinka sprit är inget som jag tycker är okey. även om denna bebis va så liten så känner den att mammas humör, betende och lukt är annorlunda.

jag sitter hellre hemma en lugn kväll med min familj och vaknar sju så isabell har en pigg mamma..

jag har sagt att jag tycker om man ska dricka då man ha barn så ska man inte dricka så barnet bli lidande dagen efter, i att mamma/pappa inte orkar nått, ligger i soffan och barnet få göra som dom vill för mamma är så trött och bakis..

jag kan skriva så mycke om de här.. men hur kan man som mamma vilja lämna bort sitt barn till vem som hellst och inte få dåligt samvete.. jag tycker mitt barn är de dyraste jag har och jag låter absolut inte vem som hellst ha henne.. även om dom tjatar.. men jag vill att den som passar mitt barn ska jag kunna lita på till 100% och kännt läääänge så man vet vad de är man lämmnar till, och jag vill att den människan är trygg i sig själv och kan ta hand om min lilla ögonsten som jag vill.. och för att veta de måste man känna en person bra många år. 
jag skulle inte lämna isabell till nån som inte har vanan av små barn. 

och denna mamma kunde även fast barnet varit sjuk och åkt in på sjukhuset lämna bort.  de gick inte många dagar innan hon lämnade bort den lilla.. huga.. när man är sjuk vill man väl ha lugn och ro och trygghet i sin vardag. 

bli så irriterad på dessa tonåringar som skaffar barn för de är gulligt att gå med barnvagn sen när de kommer till kritan vill dom inte ta sitt ansvar och göra uppoffringar. 

man får offra utelivet och flänget som va innan man fick barn. när man skaffar barn ska man göra vardagen hamonisk och familjär. tycker jag. 

jag tycker synd om detta stackars lilla barn som blir bortlånat hela tiden även om de sover så tror jag bebisar känner på sig... och dagen efter är mamma konstig. dom kan inget göra.. 

jag brukar tänka. hur skulle jag vilja att mina föräldrar gjorde om jag va liten. 
inte skulle jag vilja ha en barnvakt jag inte litar på hos mig var och varannan helg. 

jag begriper inte hur vissa tänker.. vill man ha ett familjeliv så skaffar man barn och stadgar sig och LUGNAR ner sig, men vissavill tydligen vara egoistisk och skaffa barnet för de är gulligt och för man tro att allt ska bli så mycke bättre i en relation då?

ja ni tycker kanske jag är löjlig. men jag tycker som mamma har man ett ansvar och jag som mamma skulle inte vilja flänga ut på krogen hela tiden eftersom de har jag gjort. nu är isabell de roligaste i mitt liv. och jag gör allt för henne och för att hon ska vara trygg. 

jag ha haft barnvakt tre ggr sen isabell kom för snart nio månader sen. och till och med de känns som igentligen ha jag inte behövt för jag va på helspänn hela tiden och kunde inte riktigt slappna av.. titta på telefon hela tiden, undra hela tiden om hon saknade mig. min ögonsten.

därimot att pappan är med henne några timmar och jag är ute och hittar på nått för min egen skull, (egentid) de säger jag inget om. men varför dricka då.. passa istället på att åka till kompisar man inte annars har tid att åka till, gå på en bio eller ta en lååång filmkväll.. sånt tycker jag är helt okey. men varför ska man supa på varsinna håll och göra av med pengar på krogen som man ist kan lägga på annat. 

jag köper hellre en fin klänning och en leksak till isabell som gör henne glad än att spendera mina pengar på krogen. 

äh, jag tror ni fattat poängen. men som sagt behöver ingen av er ta åt er.. men de här är min åsikt.   


detta ska vi pyssla med.www.lantarentestate.comgå gärna in och kika.. detta är mammas företag.

*STOLT ÖVER MIN MAMMA JAG*

haha!

måste dela med mig av en rolig grej som hände idag.

som jag skrev i de andra inlägget jag gjorde idag så har jag ju skrivit ut de sista inbjudnngarna.. sen va jag iväg och la de i folks brevlådor.. jag hade bara skrivit namn på kuväret. i de här fallet min morfar. på hans kuvär stod de BENGT! eftersom de är så han heter.. så jag hade koll på vart jag lämna och inte.. jag la den i hans brevlåda.

som ni såg i inlägget under så va de en bild på isabell på inbjudan och de stod att dom va välkommen till isabells namngivning..

efter två timmar ringer min telefon. jag svara:

-Ja de är madde

den som ringer:

-Hej jag heter Bengt och är bjuden på en cermoni.

-va? sa jag.

ja jag är bjuden på en cermoni.

då hör jag vem de är och säger men hej morfar.

-MEN HEEEJ, säger han förvånat. VA DE DU SOM BJUDIT MIG PÅ CERMONI.

haha ja, kände du inte igen isabell på bilden och de står ju isabells namngivningscermoni.

jaha men va är de för nått..

ja de är typ som dop fast utan präst.

jaha men jag vet inte hur jag ska åka dit jag, säger han

men ola är ju bjuden och ingela och mamma.

JAHA VA KUL DÅ ÅKER JAG DIT JAG MED.. SEN SÄGER HAN HEJDÅ HUR GLATT SOM HELLST...

gud va jag skratta efteråt.. tokmorfar min.. ja inte lätt att ha koll på alla barnbarn och barnbarnsbarn för delen som han bara har ett av:D

haha ja jag tyckte de va roligt. hellst då han lät så häpen och försynt hej jag heter bengt och är bjuden på cermoni..

hahahaha 

våren!

är nu här=)

gick till kvissle och handla igår och nu har de kommit upp en massa blommor:)
då känner man verkligen att våren är här.. blommorna va inte där sist jag gick där.

                   

vi handlade lite mat sen tog vi bussen hem.. och i väntan på bussen så fick isabell lyssna lite på radio:)

   hehe..

min fisbella är alltid på topp humör då hon nyss vakna på morgonen!:) här ska ni få se:)

 hon är bara för go!

min frukost på mornarna nu består av detta.

 super gott..

nu är namngivningen nästan klar planerad in i minsta detalj:) blev super nöjd med inbjudningskorten. TACK MAMMA! ni ska få se hur dom blev.snyggt va:) domhar nu skickas ut till våra närmaste. så dom får träffas nångång:)

här har vi en liten filmsnutt på lillan då hon käkar lite banan också.
idag ska jag skriva ut de sista inbjudningarna och gå till kvissle sammtidigt som jag håller på att tvätta överdragen till soffan så de luktar gott här hemma:)
ska skriva fadderbrev.
ska även till pappa en sväng med en film och en inbjudan och så ska jag koka dillkött idag:) namn namn..


full rulle.. men då går dagarna fort :D och då är de snart 23 maj:) då kommer mamma..

nej nu ska jag ner i tvättis igen medans lillan sover sen blire promenad till kvissle och skriva ut inbjudningarna..

tjockis..

är vad jag ha blive nu.. :(

men men jag är ute och går och försöker äta rätt..

men ända sen jag satt in p-staven så ökar jag bara.. lika va de förra gången..
jag vet att mamma varnade mig denna gång och frågade om jag verkligen skulle sätta in den.. men den är skön på sitt sätt.. att inte behöva bry sig om tabeltter och va orolig. den är ju säker.. men inge roligt att man går upp av den.. jag vill inte ta ut den heller.. men jag fortsätter som jag gör.. ut och gå nästan varje dag.. minnst 4km. nångång kanske de vänder igen.. inge roligt men de är bara kämpa..

ja sånt här tycker ni är skit tråkigt att läsa men de är min dagbok så jag skriver de jag känner och ni läser vare sig ni är intresserad eller inte..

en sak jag stör mig på är att.. 

varför är de sånt tjat om att alla hundägare MÅSTE ta upp hundbajset efter sin hund.. då hästägare inte gör de.. de ligger HÖGAR med skit nästan vart man än går, av hästar... hundar gör ju mycke mindre högar än en HÄST!

nu ligger fisan och sover en stund så jag ska passa på att vila lite jag med sen ska vi ta en promenad till kvissle och kanske hälsa på nån:) får se vad vi gör annars handlar vi bara sen åker hem.. :)

 MIN SOLSTRÅLE!!!!

dagarna..

bara flyger iväg.. känner inte att jag ha tid att blogga på dagarna sen på kvällarna är jag trött men nu kommer lite..

i torsdags va jag till hanna en sväng.. bilder säger mer än ord.. finns en film också eller inte bara en men jag bespar hanna med det:P

                       
inga kommentarer:P

----

Fredag(sista april) ja då tog jag och familjen en promenad till kvissle där vi va bjudna på middag hos isabells farmor och farfar.. mycke trevligt. sen tog vi bussen hem..
vi fick då reda på att de är nu bestämt att daniel ska jobba i sommar.. så vi ska jobba båda två.. och de dagar vi båda jobbar ska mamma passa isabell:)

jo i fredagas kväll ringde min lilla maria mig och berätta att hon va påväg till bb... mer om de sen..

---

lör va de lugnt, uträttade lite ärenden sen åt vi och sen va de dax för mig att jobba kväll.. men de gick de med:P

maria hade fortfarande inte fått.. 40 timmar med oregelbundna värkar utan sömn och öppnades inget!

----

igår så va jag och hälsa på morbror en sväng.
     

sen hem till middagen och sen blev de film mys men jag somna som vanligt!


ingen bebis då heller... stackars maria som haft värkar sen torsdag natt..

----

idag så började daniel på kurs så då tog jag och va flitig.. jag planerade lite till på namngivningen och sen tvättade jag två maskiner och hängde inne, efter de så tog jag isabell på en promenad till kvissle.. köpte ett par nya promenadskor idag på REA!=) så vi kunde gå backe upp och backe ner.. :P härlig promenad.
               

vi gick till badhuset:) och där badade vi jag och isabell.. :) de va riktigt roligt.. men de va synd de  va så kallt i vattnet.. de va varmare i djupa bassängen än i lilla.. isabell blev ju blå om läpparna och skakade efter ett tag.. så jag klev upp med henne duschade behagligt varmt och sen gick vi in i bastun och smaskade på en banan tillsammans:) took mysigt. mamma och dotter tid.. måna kom till mig och fråga om hon alltid är sådär glad.=) och jag svara ärligt och stolt ja... hon gnällde inte en gång på badhuset.. inte ens då hon frös i vattnet.. nej hon plaska på istället.. och efter bastun så smörjde jag in hela henne och hon bara njöt. :)

sen gick vi vidare till daniels mormor och morfar, där gav jag isabell väling och sen tog vi bussen hem och hon slockna som en stock..

fick då meddelande av maria!!!!

 lilla Elvira hade kommit till världen ca 13.30.. GRATTIS GUMMAN!!!

väl hemma gjorde vi middag sen åkte vi och köpte däck. sen hem och mös innan de va dax för min solstråle att sova och jag skulle ju såklart se hollywood fruarna:P

nu är de kväll och jag ska gå och lägga mig.. imorgon är en ny dag.. då ska jag nog städa.. efter en långprommis såklart:P

     lillgumman har ätit köttfärssås och pasta och smaskar på en korvbit :) 

 här är hon ute och ska till och gunga med pappa:)GOD NATT FOLKET!!!

RSS 2.0