mammas lilla hjärta jätte sjuk!!!!!

de började söndagkväll. hon vaknade efter vi hade lagt henne för natten och va kokhet!

daniel väkte mig och vi tog hennes temp som då va på 39,9. hon fick sova mellan oss. dagen efter på måndagen så vaknade hon halv sju och hade då 40,2 fast att hon fått alvedon.

jag försökte ge henne frukost, havregrynsgröt som hon äter varje morgon, men de ville hon inte ha hon ville bara ligga i min säng och se på bamse. jag gick in till mamma en sväng med henne men sen gick vi in till oss igen, då la jag henne i min säng och febern gick inte ner. hon åt eller drack inget på hela dan fast jag försökte. och hemma är de ju viktigt att få i dom vätska för vätskeförlusten ökar med 10% för varje grad högre temp dom har. men hon bara låg och ville inget ha jag försökte få i henne vätskeersättning men de gick inte. hon låg i min säng och bara skaka och frös hon sov inte ens nån middag. sen när klockan va ca fyra tänkte jag att jag kanske kan prova med lite välling, för då får hon ju i sig vätska och lite näring och så men hon han bara få en droppe i munnen så spydde hon lika mycke som en vuxen! i hela sängen! då ringde vi en läkare för att kolla. och. hon hade då en temp på 40,6 dom fråga om vi hade bil för de regnade ute. vilket vi inte hade, dom sa att dom skulle ringa upp. när dom ringde så fattade vi att dom skulle komma och hämta oss. men när vi lagt på tänkte jag att jag måste ta med kläder till henne men då va dom redan här. snacka om snabba..

väl inne på sjukhuset så fick vi komma in på engång och dom fråga en massa om henne, om hon hade diaré och hur många gånger hon hade kräkts och hur länge hon hade haft så hög feber och sånt. kollade syresättningen i blodet på henne och tog blodtryck. sen va dom tvungen att kyla ner henne.. och de va de värsta. jag höll på att börja grina själv.

dom la henne på en brits och tog två baljer med kallvatten och en massa små handdukar och tog av henne allt. sen "bada" dom henne med kalla handukar, och gnugga och gnugga. hon skreeek värkligen och hela den lilla kroppen skakade och hoppade som om hon hade epilepsi eller nått och de lilla hjärtat slog så hårt så man såg de men dom va tvungen för hon va såå het. och dom va tvungen att hålla på i 20 minuter. de satt en kille bredvid som va där för ett sår i foten och då han kolla på mitt lilla hjärta började han att gråta. ja de va onekligen hemst att se. hon tittade på mig stackarn och va blå om läpparna och hon titta på och fick inte ens fram ordet mamma som hon skaka och skrek. hon titta på mig som om varför låter du dom göra såhär med mig. huga va hemskt de va. sen fick jag äntligen ta henne och hon tvärslockna i min famn.

säga vad man vill om thailänsk vård men vi fick skjuts dit för vi hade nån bil, vi fick komma in på engång och alla som kom fick komma in, så de va ingen sex timmars vänte tid, de tog en halvtimme och läkarn va bland alla samtidigt, vi fick hjälp och alla mediciner vi skulle ha med oss hem utan att gå till ett apotek och fick ett bokat återbesök inom två dagar och skjuts hem igen.. hade nått av denna hänt i sverige svar NEJ!

vi fick antikräkmedel och vätskeersättning och paracetamol med oss som hon skulle ta. men när vi kom hem va hon lika het och dom hade sagt till mig att jag själv skulle göra de där med handukarna om hon blev lika varm igen men jag klädde av henne och höll na vid en fläkt och la en sval handuk på huvudet iställe. men hon ville inte äta eller dricka. när klockan va nio så fick jag i henne några skedar yoghurt och lite vatten men sen kom fontänen igen. alltså hon va helt slut lillgumman efter denna dag men hon fick inte till att sova. så hon fick ligga mellan oss igen för jag våga inte låta henne ligga ensam då hon va så het och kanske skulle spy.

så vi la oss i våran säng och kollade på barnfilm som daniel fixat åt henne nnu. hon och jag somnade till tom och jerry.

jag vaknade av att hon hade kramper. men de va bara ge mer alvedon och slå på ac:nså de blev svalt här. men hennes kramper kom av och till hela natten.

men idag ha hon varit pigg och hon ha ätit lite yoghurt och äppeljuice och vätskeersättning och nu ha hon sovit 2½ timme. sen ska hon få lunch och mer medicin. men hennes temp i morse va på 37,1 :D så nu hoppas jag att de vänder och inte kommer tillbaka som de kanske kunde göra.

nu vakna hon så nu måste jag kila. men jag uppdaterar snart igen!

kram på er alla


min lilla sjukling

                     


Din åsikt
Postat av: viktoria

mosters <3 osså nä ni kom in igår morse så sa hon tittii tittii <3 :)

2010-10-12 @ 10:14:58
URL: http://viktorialindstrom.blogg.se/
Postat av: Faster

Huga, lillhjärtat då.. Men hoppas att de går mot rätt väg nu då:) är ju ovanligt att dom har så hög feber i mer än några dagar. Vad de nån speciell bakterie hon fått eller? Måste ha varit jobbigt i den där värmen. Man kunde riktigt se på bilderna hur varm hon var..

2010-10-12 @ 10:22:20
Postat av: Sofia S

Men fy lilla gumman! Lukas blev också sjuk när vi va utomlands, man ska vara jätte noga när dom badar i pooler. Mycke bakterier där. Lukas fick ögon och öroninflammation. Hoppas hon mår bättre nu iaf! :)

Och att ni har det super! Men kan inte tänka mig annat :P Går in och läser ibland så man får se hur ni ha det! Skit kul när du uppdaterar! Ha det så bra!

2010-10-12 @ 11:07:05

Klottra här:

Vem äru?:
I'll be back!

Kontaktadess: (publiceras ej)

Din blogg:

Åsikt:

Trackback
RSS 2.0