uppdatering!

ja här kommer en uppdatering..

på söndag fm så hade isabell en temp på 40,9 trots att hon fått alvedon 2timmar innan... de va då 4 dagen med så hög feber... så jag bestämde mig då att ringa sjukvårdsrådgivningen, som sa till oss att åka till primärvårdsjouren på en gång..
väl där inne tog dom stick i fingret, lyssnade och kollade igenom lilla bellan som inte alls mådde bra..hennes snabbsänka va jätte hög men dom kunde inte höra nått då dom lyssnat igenom henne och kunde inte känna nå fel så dom visste inte vad de berodde på, de misstänkte uvi. så vi blev vidareskickad till sjukhuset till barnläkare på akuten..

*

på akuten blev en lång väntan, men så kom en läkare och tog en vikt och temp och då va den på 39.9 trots att hon fått två panodil.. han ville ha ett urinprov på henne.. de blir inte lätt tänkte jag då hon haft blöja hela dan och jag har ingen koll på hur hon har kissat oh hon ville absolut inte sitta på den där plåtpottan.. läkarn sa ja de är bara vänta för vi behöver ett urinprov.. å suck,. vänta och vänta tänkte jag.. men då kom jag på en idé.. jag tog av isabell byxor och strumpor och satt henne i min famn med ena armen i knäväcken på henne med pottan under sen doppade jag hennes fötter i varmtvatten som jag hade hällt upp i handfatet! och då kissade hon automatiskt :D glad blev jag för de.. men urinprovet visade inte mer än att hon va uttorkad, ¨så de va ingen uvi.. så fler prover behövdes.. dom stack henne i båda armarna och i fingrarna :(de kom en läkare och sa att dom ville inte skicka hem henne så vi skulle bli inlagda då dom inte visste vad hennes höga feber berodde på..så kl 20.15 blev vi inlagda och då hade bellan piggna på sig då hon fått ipren som tillskott på febernedsättande. då va tempen nere på 36.6 och hon va piggare..men väl uppe på rummet så vände de och tempen steg till upp mot 40 igen.. och vi visste fortfarande ingentng mer än att hon är uttorkad. så de va bara ge henne vätska som dom sa och febernedsättande i ett kör.. de blev en natt med inte mycke sömn..

*
morgonen kom och  in kommer en sköterska och isabell säger att hon har ont i magen.. ja säger sköterskan har man åt njurarna så kan man ha ont i magen, MEN de va ju inte de sa jag.. nehe va de inte sa hon vad är de då då.. ja inte vet jag och uppenbarligen ingen annan heller de är väl därför vi är inlagda.. konstigt säger hon,.. SUCK.. sen väntade ronden och de blev mer prover och dom tog då två rör blod somm dom mjölkade ur fingret. och sen kom läkaren och sa vid 10.30 att vi skulle åka på lungröntgen.. sen pep dom iväg. isabell villeinte äta men dricka vatten va hon jätte duktig på.. men då kommer en sköterska och inprincip skäller på mig att hon druckit för mycke vatten för de späder ut hennes kropp och hon va inte uttorkad utan hon hade KALORI brist sa hon.. så hon skulle bara dricka saft eller juice.. hur skulle jag veta de då dom sa att huvudsaken hon får i sig vätska.... och dagen gicck och gick.. inget hände..på min begäran kolla dom tempen och hon fick febernedsättande och dom skulle föra en signeringslista på allt hon fivk i sig i vätska och annat men de va dom helt oduglig på.. isabells pappa kom så jag fick duscha och fixa lite och åka hem och hämta lite ombyte och så.. men hela dan gick och isabell ville inte äta och blev allt slöare tyckte jag.kl 18 sa daniel till om röntgen men dom hade fortfarande inte hört nått.. så vi väntade lite till.. och kl 20 sa jag till igen då de skulle vara en akutröntgen och dom ska prioritera barn.. och här har vi varit hela j*la dan och de har inte hänt ett enda dugg.. då fick vi till slut komma ner på röntgen. och de tog 1minut så va bilderna tagna.. förstår inter inte hur dom inte hade kunnat haft tid med de på hela dan.. och sen tillbaka upp på rummet för ännumer väntan.. men då åkte isabells pappa hem och isabell fick mer ipren och jag la mig och kollade på datorn.. isabell somnade och jag med henne.. kl.03.00 vakna jag i de mörka rummet av att en läkare håller min arm och fråga om jag är mamma till isabell edström.. jag greps av PANIK!! fick känslan av att nått hänt henne och att hon inte låg i sängen så jag vänder mig häftigt om och kollar om hon ligger där på sin sida och de gör hon men jag tar handen på henne för att känna så hon andas och de gjorde hon.. då svarade jag läkaren och sa ja de är jag.. då förklarade hon att hon fått bilderna från röntgen och att isabell har lunginflammation och fick sin första dos penicillin. och den natten var hon faktiskt feberfri..på morgonen blev de mer provtagning och hon fick i sig lite yoghurt.. men sen kom läkaren och sa att vi skulle få åka hem då febern gått ner sig lite och dom visste felet och vi kunde fortsätta med penicillnet hemma..
så skönt att äntligen få åka därifrån, men bellan va seg, slut och orkeslös men vi duschade gjorde oss i ordning och åkte hem och hon skulle promt gå själv trots att varje steg såg väldigt tung ut.. och hon vinglade fram och tillbaka. men nog så glad att åka därifrån.. legat instängd på ett rum i två dar är inte så kul.. hon fick ju inte gå ut ur rummet heller mer än när vi skulle till röntgen.. men nu va vi fir.. :)från att vi kom in på primärvårdsjouren så tog de 38 timnmar innan vi fick veta vad de va och då 10 timmars väntan av att bara få gå på röntgen från att dom sagt att vi skulle dit akut..  Toppen!!

men hon är nu lite piggare och är hemma hos pappa sin och tempen är inte helt bra än men på bättringsvägen och hon får penicillin tre ggr om dagen och hon får i sig små små män gder att äta iaf.. lillgumman min.. '

*

efter att jag lämnat henne hos pappa sin så åkte jag till hanna och åt lite smörgåstårta då hon fyllde år dagen innnan och de hade jag glömt =( men jag hade kanske nån vettig anledning att skylla på.. mina tankar hade varit nån helt annan stans.. sen blev de en massa fläng med henne på lite loppisar och erikshjälpen och så.. mötte upp mamma också och så.. jag och hanna tog en tur till fyndlagret och där bjöd hanna på sång och spel då hon hittade en gitarr :D och de blev en "middag" på ett fik med hannas einar.. efter de körde jag hanna till skogen och sen fick jag träffa den underbare och de blev en kaffe i solen :) skönt att slippa sjukhuset.. 

ne nu ska jag göra mig i ordning och åka på jobbet för en långkväll.. 
-

du är de snyggaste så het så de är inte sant! dina ögon gör mig knäsvag! 
Du ger mig fjärilar i magen...... 

Din åsikt

Klottra här:

Vem äru?:
I'll be back!

Kontaktadess: (publiceras ej)

Din blogg:

Åsikt:

Trackback
RSS 2.0